Zvezdan Terzić Foto:Nemanja Jovanović

Terzić oštro o izborima u FSS.

Direktor Crvene zvezde je sumirao sezonu i učinak fudbalera srpskog šampiona, a tom prilikom se osvrnuo i na situaciju u Fudbalskom savezu Srbije. Crvena zvezda je bila veliki protivnik izbora Nenada Bjekovića i svim silama se borila protiv toga, a Terzić je detaljno pojasnio stanoviše crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

„Upravo to tražimo da dođe u našu kancelariju i kaže ja bih želeo ovo je moj plan i program. Profesionalci smo i vodimo računa o interesima Zvezde, kroz to i interesima srpskog fudbala. Doprineli smo tome da se 25 miliona evra od UEFA distribuira srpskim klubovima. Da ne govorimo o koeficijentima. Srpski fudbal ima mnogo benefita od nas. Mnogo igrača ima po klubovima iz naše škole. Može nekom da se svidi ili ne svidi najveći smo klub u Srbiji, 60 posto naroda navija i odatle crpimo moć i zato se Zvezda mora pitati. Ne bira se sekretar zemljoradničke zadruge, funkcioner Vodovoda. Zato smo uradili sve da pokažemo opstrukciju. Bjeković za godinu i po dana nikad nije došao. Da je došao, možda bismo odbili, ali bi bar mogao da kaže da je bio. Poslali smo prvo jedno ljudsko pismo i dopis, jer se zloupotrebljava mir pod plaštom remećenja. Bolji bi tretman imali i igrači prilikom transfera kad bi se popravio imidž“.

On ističe da se svi problemi moraju rešavati uz učešće Crvene zvezde.

„Rekli smo godinu i po dana ste u VD stanju, budite još dva meseca. Zar stvarno neko misli da se problemi srpskog fudbala, ogromni, mogu rešavati bez Zvezde. Problemi sudijske organizacije, nedostatka trenera… Hajde da sad podržimo reprezentaciju, pa onda u januaru da sednemo i pričamo o ključnim stvarima i problemima srpskog fudbala. Može da bude novi predsednik iz bilo kog kluba ali da može da dođe kod svakog da priča. Pokazali smo da se ne može preskakati Zvezda, kao ni Vojvodina i Partizan. Pogotovo onaj Izvršni odbor, gde devet od 13 članova nikad nije bilo na stadionu. To je cirkus, crtani film. Bjekovića nije bilo sramota da stavi potpis na to. Njega prošle godine izbacili iz Partizana, a sad ovi koji su ga izbacili odande, sad brane njegov lik i delo. Ne valja Partizanu, ali valja fudbalskom savezu. Ne kažem da to mora da bude neko iz Zvezde, ali mora da bude kohezivni faktor. Želimo mir i uspeh reprezentaciji“

Terzić je prokomentarisao i potencijalnu kandidaturu bivšeg ministra poljoprivrede Branislav Nedimovića.

„Ne bih sad komentarisao potencijalne kandidate. Postoji 55 saveza članova UEFA. U malo su bivši fudbaleri predsednici. To samo ovde kažu ljudi čiste biografije. Zna se šta sad traži da ima igrač, a šta predsednik. Naći ćemo čoveka koji može da odgovori tim zahtevima. Da to bude čovek koji ima plan, viziju, autoritet, kredibilitet, da spaja, miri, a ne da svađa. Daleko je januar. Daleko je i preksutra“.

BONUS VIDEO MITROVIĆ GOOOOL_ Godinu dana od najlepše lisabonske noći…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar