Golman Egipta Mohamed Abu Gabal, dobio je priznanje za najboljeg igrača finala Afričkog kupa nacija i verovatno najčudnije pitanje u životu.

Egipt je izgubio u penal-seriji od Senegala sa 4:2, pošto je posle 120 minuta fudbala bilo 0:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Senegal je bio bolji, Ismaila Sar je pravio velike probleme „faraonima“ svojim prodorima po desnoj strani i upravo je Abu Gabal razlog što Egipćani nisu primili gol.

Tokom drugog poluvremena se i povredio, nije hteo da ostavi svoj tim na cedilu i ispostavio bi se junakom da je njegov nacionalni tim uzeo titulu prvaka Afrike.

Na kraju je dobio pojedinačno priznanje, a u trenutku dok je bio na ivici suza, novinar ga je pitao „kakav je osećaj biti igrač utakmice“.

Sve to zabeležile su kamere, a videlo se koliko je Abu Gabalu teško. Uspeo je da procedi kroz zube nekoliko reči i kaže kako je Egipt zaslužio titulu, pre nego što je produžio dalje na konferenciju.

„Ovaj poraz boli, ali egipatski nacionalni tim neće da padne, znamo da moramo da igramo dalje i nastavimo da radimo. Igramo sa Senegalom za mesec dana i uradićemo sve da pobedimo“, dodao je kasnije Abu Gabal.

BONUS VIDEO: Lalatović objasnio kako je doveo jedinog hrvatskog igrača u srpski fudbal

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar