Niko Janković gol iz kornera
Niko Janković gol iz kornera; Foto: Screenshot Youtube HŠK Zrinjski Mostar

Često mečevi kvalifikacija u kojima se sreću klubovi koji inače nemaju prilike da igraju jedni protiv drugih donesu spektakl i momente za pamćenje. Jedan takav će se dugo pamtiti u Mostaru.

Niko nije mogao ni da nasluti šta će se desiti kada je Niko Janković u 76. minutu susreta namestio loptu da izvede korner Zrinjskog protiv Tobola u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija (1:0).

PROČITAJTE JOŠ

Hrvatski igrač je namestio loptu, zaleteo se, a onda direktno spakovao loptu iza leđa golmana rivala. Janković je stigao iz Dinama, a biće na pozajmici do kraja ove sezone. Ovo mu je već bio peti pogodak.

Lopta je imala visok luk i prevarila je golmana jer je pala tik ispred dalje stative.

„Lagao bih kada bih rekao da sam gađao, nisam. Uigrana akcija je bila da ide lopta prema golu. Presrećan sam bio što je završila u golu. Pobedu posvećujem treneru i svima u Mostaru. Osećaj je dobar i drago mi je što sam pogodio protiv izvanredne ekipe. Moram da naglasim da nisam junak ja, već cela ekipa“, poručio je Janković koji nije želeo da preuzme sve zasluge.

Revanš se igra za sedam dana u Kazahstanu, a bolji će igrati protiv poraženog iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Olimpijakosa i Slovana (1:1).

U Srbiji je svakako najpoznatiji pogodak iz kornera onaj koji je 6. septembra 1987. godine postigao Dragan Stojković Piksi, sadašnji selektor Srbije, protiv Partizana u večitom derbiju. Već u petom minutu je pogodio direktno iz kornera, a Zvezda je slavila sa 3:2.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar