Srpkinja stigla u Barselonu, biće desna ruka Ćaviju

Fudbal 26. maj. 202215:01 > 15:02
Podeli:
Saša Sredanović
Saša Sredanović; Foto: Privatna arhiva

Možda u Barseloni nema našeg fudbalera, ali ima našeg sportskog radnika.

Saša Sredanović je postala novi sportski psiholog Barselone, nakon što je sa uspehom radila u Betisu, Atletik Bilbau i Mariboru jer sa svim ovim klubovima stizala do trofeja. Navodno je ugovor o saradnji potpisan na šest godina.

PROČITAJTE JOŠ

I ranije je želela da ostane i dalje u španskoj ligi jer se tu najbolje snalazi, a nedavno je ispričala za Nova.rs da joj je jedan od snova da postane deo Barselone ili Real Madrida.

"Ne mogu da kažem da nemam takve ambicije. Kada nešto radiš to činiš da bi bio najbolji u svom poslu, sredina nikada nije dobra, osrednji uvek možeš da budeš. Da budeš najbolji moraš da se pomučiš i odrekneš mnogih stvari u životu. U Realu ili Barseloni bi došlo potpuno do izražaja to što radim. Radim i edukacije za mlade koje ne naplaćujem, radim seminare o svom trošku za edukaciju psihiloga, da bih digla svest u Srbiji i psiholozima i klubovima. Fudbal nije isti kao pre samo 10 godina, brži je, dinamičniji, radi se na biohemiji, na biodinamici, psihi, mnogo toga je podređeno fudbalerima. Ranije kada pukne mišić on je osam meseci van terena, sada ubrizga sopstvenu plazmu i on za bukvalno 10 dana polako trči krugove", ispričala je za Nova.rs pre manje od mesec dana.

Njena specijalnost je bila rad sa napadačima i ofanzivnim vezistima, a njeni kvaliteti bi upravo u Barseloni mogli da dođu do punog izražaja.

Spekuliše se da bi mogla da postane deo neke fudbalske selekcije naše zemlje, na žele da se ugledaju mnoge dame, jedina je u svojoj branši iz Srbije, učinila je da je španska legenda Hoakin doživi kao prijatelja. Zaista priča koja će jednog dana biti samo začetak sportske psihologije u Srbiji, a za sada zvuči gotovo nestvarno.

BONUS VIDEO Gol Tadića za vođstvo Ajaksa protiv Sparte

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

 

Komentari

Vaš komentar