Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik Partizana, objavio je dobio prvostepenu sudsku presudu Višeg suda u Beogradu protiv "Srpskog telegrafa" i internet portala "Republika.rs".

Ovaj dnevni list je objavljivao čitav niz skandaloznih naslova koji su potvrđeni kao kao lažni i falsifikovani.

PROČITAJTE JOŠ

Od 29. do 31. marta 2018. godine su u ovom tabolidu objavljena tri teksta sa naslovima „Srpski telegraf otkriva šokantne poruke: gej afera u vrhu Partizana!“, „Legende Partizana o aferi u Humskoj: oterajte gej pedofila!“ i „Država reaguje na naše pisanje: gej pedofil ide na sud“.

Vuletiću će morati da isplate iznos od 150 hiljada dinara zbog povrede dostojanstva ličnosti – časti i ugleda, kao i povrede prava na pretpostavku nevinosti nastalih objavljivanjem ovih neistinitih informacija.

U presudi se navodi i da je ovaj list od izvora dobio ‘skrinšotove’ prepiska sa Instagram naloga u vlasništvu tužioca (Vuletića prim. aut.), a da su te slike bile falskifikovane i da nisu predstavljale komunikaciju koju je tužilac zapravo vodio.

Objavljene informacije da je „pedofil“ i da je u zamenu za seksualne usluge studantada ‘sređivao’ ispit, kao i da koristi narkotike su utvrđene kao neistinite.

Podsetimo, sredinom marta je sličan slučaj privukao veliku pažnju javnosti jer je nakon četiri godine suđenja Viši su u Beogradu doneo pravosnažnu presudu po kojoj je glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević povredio čast i ugled novinarke Jelene Obućine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare