Foto: Ivan Dinić/Nova S, E-stock/Dimitrije Goll

Posle četiri godine suđenja, Viši sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu po kojoj je glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević povredio čast i ugled novinarke Jelene Obućine.

Viši sud je tako potvrdio raniju prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda, a Vučićević će Obućini morati da plati nematerijalne troškove.

Jelena Obućina je tužila Dragana J. Vučićevića zbog toga što ju je na TV Pink u martu 2017. nazvao „političkom komesarkom DOS-a“, „najgorim lažovom“ i „žutom novinarskom ološ elitom“. 

Sudski proces  u ovom slučaju trajao je četiri godine.

Ona u izjavi za portal Nova.rs navodi da je to još jedan u nizu sudskih pečata da Vučićević laže i kleveće, ali da je nesreća što on to neće prestati da radi.

“Posle četiri godine, ovo nije pravda, ovo je satisfakcija. I ohrabrenje da ima časnih sudija. To je još jedan u nizu sudskih pečata da Vučićević laže i kleveće. Nesreća je što on to neće prestati da radi, jer su za njega to smešni novci, a odavno mu se laganje isplati”, kaže Jelena Obućina.

Sudski postupak po tužbi Obućine protiv glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića trajao je četiri godine, a ovom presudom Višeg suda potvrđena je prvostepena koju je doneo Prvi osnovni sud u Beogradu.

Vučićević je u obavezi da novinarki “NewsmaxAdria” plati nematerijalne troškove.

Jelena Obućina je tužila Dragana J. Vučićevića zbog toga što ju je na TV Pink u martu 2017. nazvao “političkom komesarkom DOS-a”, “najgorim lažovom” i “žutom novinarskom ološ elitom”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare