Nikola Jokić Denver Šarlot highlights
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Carlson)

Denver je novim trijumfom protiv Šarlot Hornetsa sa 117:112 osigurao prednost domaćeg terena u najmanje jednoj plej-of seriji, a važan trijumf doneo je sjajnom igrom Nikola Jokić.

Nagetsi su ovim pobedom osigurali najmanje četvrtu poziciju u Zapadnoj konferenciji, pa će u poslednja tri meča ligaškog dela moći da odmore neke igrače.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je na parketu proveo 32 minuta, a upisao je tačno 30 poena (7/16 iz igre, 0/2 za tri), uz 11 skokova i šest asistencija. Pogodio je čak 16 od 17 slobodnih bacanja, a veliki broj izvedenih slobodnih bacanja svedoči koliko su igrači Šarlota bili agresivni. U svakom momentu je Srbina čuvao igrač sa mnogo fizičkog kontakta, a često je bilo i dosta pomaganja.

Jokić je imao nekoliko sjajnih poteza, a koliko puta je samo centre Šarlota ostavio potpuno dezorijentisane nakon igre pod košem.

Fintirao je, a onda promenio stranu i lagano pogodio. Imao je i sjajan šut u maniru Dirka Novickog, sa jedne noge u padu unazad, te nekoliko efektnih asistencija.

Jedna je presekla čitavu odbranu rivala, a druga je bila poput kvoterbeka u američkom fudbalu. Lopta je pala tačno u ruke Eronu Gordonu koji je lagano poentirao.

Važnu ulogu u drugom uzastopnom trijumfu Denvera u Šarlotu (prvi put od 2013. godine) imao je i Majkl Porter Junior sa 30 poena uz šest skokova.

„Pa, hoćete i da ostanete u ritmu. Takođe imamo i čitavu nedelju da se odmaramo kada se završi ligaški deo, pa ne vidim veliku potrebu za rotacijom. To je do tima. Ukoliko žele da izbegnu neke lude povrede pre plej-ofa, ona je pretpostavljam u redu, ali ne osećam kao da nam je potreban odmor“, rekao je Porter.

Nagetsi su vrlo brzo stigli do velike prednosti (33:13) koju su kreirali upravo Jokić i Porter (zajedno 24 poena u prvih devet minuta), a onda samo održavali veliku prednost. Ipak, na dva minuta do kraja je Graham pogodio trojku za 107:106, pa se ušlo u neizvesnu završnicu.

Ipak, sve je prelomio Fakundo Kampaco trojkom.

„To je ono što uzbuđuje kod ovog tima – imamo mnogo mladih zvezda i budućnost je svetla“, rekao je nakon meča Majkl Meloun, trener Denvera.

Devonte Graham je postigao 31 poen, uz četiri skoka i pet asistencija u Šarlotu, a pratio ga je Teri Rozijer sa 21 poenom, tri skoka i pet asistencija.

Osim Jokića minute su u noći između utorka i srede u NBA ligi upisali još Boban Marjanović (pet minuta, dva poena, jedan skok) u porazu Dalasa od Memfisa sa 133:104, te Aleksej Pokuševski (10 poena, tri skoka, dve asistencije) koji nije mogao da pomogne Oklahomi da izbegne poraz od Sakramenta (122:106).

NBA rezultati

Sreda

Šarlot – Denver 112:117

Detroit – Minesota 100:119

Boston – Majami 121:129

Toronto – LA Klipers 96:115

Čikago – Bruklin 107:115

Indijana – Filadelfija 103:94

Milvoki – Orlando 114:102

Golden Stejt – Finiks 122:116

LA Lejkers – Njujork 101:99 pp

Sakramento – Oklahoma 122:106

Foto: Screenshot Sofascore
Foto: Screenshot Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar