Foto: Tanjug / AP Photo/Ian Walton

Kakva premijera sezone za srpskog reprezentativca - nestvarno.

Fudbaleri Liverpula i Fulama odigrali su nerešeno u meču prvog kola Premijer lige 2:2, a junak domaćeg tima na Krejven Kotidžu umalo je bio Aleksandar Mitrović.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski internacionalac je nastavio gde je stao prošle sezone, dao je dva gola Liverpulu i to je na kraju bilo dovoljno samo za bod.

Bod kojim će više razočarani svakako biti oni iz tabora Jirgena Klopa, dok je Fulam pokazao direktan, kvalitetan i dobar fudbal, kojim je mogao da zasluži i pobedu.

A Mitar je ućutkao kritičare koji su pričali da nije dovoljno dobar za Premijer ligu, premda je dominirao u Čempionšipu. Mitrović je imao prvu šansu na meču već u 49. sekundi kada je primio loptu na nešto više od 30 metara, povukao je i šutirao po zemlji pored gola.

U šansi se srpski igrač našao i na isteku pola sata igre, kada je temenom glave probao da sprovede loptu u mrežu iz kornera.

Prethodno je Kebano pretio, a Liverpul je uspeo da postigne i pogodak preko Luisa Dijaza, poništen odmah zbog ofsajda u kom se našao Endi Robertson.

Foto: Tanjug / AP Photo/Ian Walton

Mitrović je i u 31. minutu umalo bio na lopti, kada mu je podigao Kebano, a onda je dva minuta kasnije bio neumoljiv i glavom je zatresao mrežu za 1:0, što mu je prvi gol u novoj sezoni.

Tada je Keni Tete sa desne strane centrirao na drugu stativu, gde je Mitar bio suviše snažan za svog čuvara Trenta Aleksander Arnolda.

Pošto Virdžil van Dajk i Đoel Matip, štoperi Liverpula, nisu bili na „devetki“ Fulama, Mitrović je sa bekom izašao na kraj i dao gol.

„Redsi“ su do poluvremena sačuvali prednost poseda lopte, koju su držali više od dve trećine vremena u nogama.

Aleksandar Mitrović Foto:Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Imali su nakon primljenog gola i šut Dijaza koji je završio na prečki i Fulam je imao sreće da na pauzu ode sa prednošću.

Kebano je u 56. minutu pogodio stativu, ali je onda Liverpul do isteka sata igre imao dva opasna napada.

Fulam se nekako „čupao“ u gužvi svog kaznenog prostora i ostao je otvoren rezultat, mada je na oko delovalo da su „kotidžersi“ dotle bili konkretniji.

Liverpul je izjednačio u 64. minutu kada je „pukla“ desna strana odbrane Fulama, Mohamed Salah je istrčao dobro i poslao je pas pred peterac za Darvina Nunjeza.

Foto: Tanjug / AP Photo/Ian Walton

Ovaj je efektno, petom poslao loptu pod prečku i rezultat je bio 1:1. Međutim, ma koliko je u tim trenucima sve delovalo „mračno“ po Fulam, ubrzo se ukazalo svetlo u liku Mitrovića.

Srbin je ovog puta ušao u kazneni prostor, povukao loptu ulevo u dribling pored Virdžila van Dajka i ostavio je Holanđanina u šoku kada je sudija pokazao na penal.

Mitrović je u 72. minutu izveo kazneni udarac koji je iznudio i Alison Beker je opet bio nemoćan za 2:1.

Liverpul se tu nije predao. Mohamed Salah je uz malo sreće i lošu reakciju defanzivca Fulama dobio loptu pred golom i sproveo ju je u mrežu u 80. minutu za 2:2.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Do kraja meča Liverpul je imao još jedan opasan pokušaj. U pet minuta dugoj nadoknadi „redsi“ su tresli prečku Fulama čija je mreža ovog puta ostala netaknuta.

Samim tim, Mitrovićev klub je zaradio prvi bod u novoj sezoni, a on se već izdvojio među vodećim strelcima i elitnog ranga takmičenja.

BONUS VIDEO: Fudbaleri Bajerna se obrukali, promašili prazan gol

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar