Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Brajton rezultatom 1:0, dok je odloženi meč 16. kola između Totenhema i Fulama završen bez pobednika, 1:1.

PROČITAJTE JOŠ...

Siti je odigrao odličan meć protiv Brajtona, dominirali su od samog početka utakmice, o čemu najbolje govori statisitka – 16 šuteva ka golu rivala od čega je šest išlo u okvir gola, 65 posto lopte u posedu…

Ipak, nisu „građani“ uspevali da probiju bedem Brajtona sve do pretposlednjeg minuta prvog poluvremena, kada je Fil Foden u kaznenom prostoru primio pas Kevina de Brujnea i zatresao mrežu rivala za 1:0.

Prethodno, Roberto Sančez je u dva navrata sprečio de Brujnea da zatrese mrežu.

Nastavio je da briljira u drugom poluvremenu, zaustavio je pokušaj Gundogana, nije više sreće imao ni Foden, dok je Bernardo Silva pogodio stativu.

Siti je imao odličnu šansu da u samoj završnici potvrdi pobedu, ali je, nakon prekršaja koji je upravo Sančez napravio u kaznenom prostoru, loptu na penal namestio Rahim Sterling, ali je ona završila visoko preko prečke.

U drugom meču dana, Fulam je uspeo, uprkos tome što je igrao bez Aleksandra Mitrovića, da dođe do boda protiv Totenhema. „Pevci“ su poveli u 27. minutu kada je Hari Kejn glavom uputio neodbranjiv udarac ka mreži rivala. Fulam je mogao do izjednačenja preko Rubena Loftus-Čika, ali je lopta otišla pored leve stative.

Ono što im nije uspelo tad jeste u 75. minutu, kada je Ivan Kavaljero odlično reagovao na centaršut Ademole Lukmana i loptu prosledio u mrežu pored nemoćnog Uga Ljorisa.

Totenhem je stigao do drugog gola u poslednjem minutu meča, ali je on poništen zbog ofsajda.

Siti je stigao do treće pozicije na tabeli sa 32 boda, dok je Brajton 17. na tabeli. Sa druge strane, Totenhem je šesti na tabeli sa 30 bodova, dok Fulam zauzima 18. mesto sa 12 bodova, dva manje od Brajtona. Aleksandar Mitrović nije bio u sastavu Fulama.

Premijer liga

16. kolo

Totenhem – Fulam 1:1 (1:0)

(Kejn 25 – Kavaljero 74)

18. kolo

Mančester siti – Fulam 1:0 (1:0)

(Foden 44)

 

Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar