Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Ostalo je još četiri dana do kraja najluđeg prelaznog roka u istoriji fudbala, ali je subotnje veče proteklo mirno, bar u poređenju sa danima koji su prethodili.

U petak je svu slavu pokupio Kristijano Ronaldo. Portugalac se vratio u Mančester junajted, iako je prethodnih dana bio u navodnim pregovorima sa Sitijem.

Pari Sen Žermen razmatra alternative za Kilijana Mbapea, a među imenima se sve više ističe Erling Braut Holan.

Dan kasnije, jedina novost je nastavak pregovora Real Madrida i Pari Sen Žermena, i to u vidu najave Madriđana da će se povući iz pregovora ukoliko PSŽ nastavi da odbija ponude.

23:00 Zuma u Vest Hemu

Doskorašnji fudbaler Čelsija Kurt Zuma novi je fudbaler gradskog rivala Vest Hema. On je parafirao saradnju do 2025. godine, dok je Čelsi inkasirao 30 miliona evra.

19:55 Atalanta dovela igrača AZ Alkmara

Holanđanin Teun Kupmejners, doskorašnji vezni fudbaler AZ Alkmara, novi je igrač Atalante. On će u Bergamo stići za 14 miliona evra, a ugovor će biti potpisan na pet godina, do leta 2026. godine.

16:19 Kamenović bi mogao da ode u Belgiju

Dimitrije Kamenović nije uspeo da se izbiri za mesto u Laciju u koji je stigao ovog leta i mogao bi do kraja prelaznog roka da ode na pozajmicu. Prema pisanju pojedinih italijanskih medija, za njega su zainteresovani Genk i Standard, a kao destinacija se pominje i Italija.

17.44 Zvezda dobila veliko pojačanje

Rišairo Živković se dogovorio sa šampionom Srbije i u narednih godinu dana će igrati u redovima Crvene zvezde. Opširnije ovde.

16.22 Fjorentina pojačava odbranu

Fjorentina je na pozajmicu dovela Realovog desnog beka Alvara Odriozolu. Odriozola će u Italiji provesti najmanje godinu dana.

15:44 Francusko čudo želja PSŽ-a

Francuski veznjak Eduardo Kamavinga želi napustiti Ren. Za 18-godišnjaka je zainteresovan PSŽ, ali je odšteta postavljena na više od 35 miliona evra.

14.59 Inter zadržao Lautara Martineza

Iako su bili pod velikim pritiskom od strane Totenhema i Atletiko Madrida da prodaju Lautara Martineza, Inter je uspeo da postigne sporazum sa igračem da o profužetku ugovora. Nakon što su klub napustili Ašraf Hakimi i Romelu Lukaku, ekipa iz Milana je uspela da zadrži jednog od ključnih igrača.

14.18 Ronaldo u Portugalu završava testove

Kristijano Ronaldo će medicinske testove odraditi u Lisabonu pre nego što se pridruži selekciji Portugala. Plata i lični uslovi ne predstavljaju nikakav problem, te je sve dogovoreno, preneo je Kaveh Solhekol, novinar „Sky Sport“.

13.41 PSŽ spremio alternative

Kako prenosi „ESPN“ Parižani nemaju nameru da sede skrštenih ruku u slučaju da Kilijan Mbape i zvanično obuče dres Real Madrida. Prvi pik je Erling Braut Holan, a na listi se nalaze i Robert Levandovski, te Rišarlison iz Evertona. Najluđi prelazni rok nema kraja.

13.14 Juventus pronašao zamenu za Ronalda

Nije dugo trebalo „staroj dami“ da obezbedi važan potpis nakon odlaska prve zvezde. Ronaldo je prešao u Mančester junajted, a u napadu Juventusa će ga zameniti Mojze Kin koji je stigao iz Evertona. Spekulisalo se da bi i Mauro Ikardi mogao da dođe u Torino, ali je pala odluka da to bude reprezentativac Italije.

12.04 Ronaldo jedini preostali iz šampionske generacije

Poslednji put je Mančester junajted osvojio titulu šampiona Evrope u Moskvi 2008. godine, a iz tog sastava jedino će Kristijano nositi dres „crvenih đavola“. Legende poput Edvina van der Sara i Rija Ferdinanda imaju druge poslove, Nemanja Vidić se penzinonisao, baš kao i Pol Skols i Majkl Kerik.

11.32 Real postavio ultimatum

Madriđani su obavestili Pari Sen Žermen da ukoliko ne prihvate ponudu do nedelje uveče neće biti dogovora. Real je zapretio povlačenjem iz pregovora oko prelaska Kilijana Mbapea sa namerom da ubrza čitavu stvar, prenosi „Parizjen“.

11.30 „Ne, nije bio san“

Ovim rečima je zvanični nalog Mančester junajteda poželeo dobro jutro svim navijačima. Naravno, u pitanju je aluzija na transfer Kristijana Ronalda koji je u petak uveče posle 12 godina odsustva stigao na „Old Traford“. Ronaldo u Junajtedu verovatno neće nositi sedmicu zbog pravila Premijer lige.

11.20 Bolt oduševljen dolaskom Ronalda

Najbrži čovek svih vremena Jusein Bolt nije krio zadovoljstvo što se Kristijano vratio u klub za koji navija. Podelio je dve fotografije sa jednog od susreta dve sportske legende. Napisao je samo „Dobrodošao nazad“.

Bonus video: Mbape na jednom od poslednjih treninga u PSŽ

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar