Foto: EPA/MATTEO BAZZI

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina tvrdi da mora da se poštuje odluka doneta u slučaju Frančeska Ačerbija.

Ačerbi je optužen za rasizam jer je Žuanu Žezusu u završnici meča Intera i Napolija 17. marta navodno rekao „c*njo“.

PROČITAJTE JOŠ:

Ačerbi je tvrdio da je protivniku rekao: „Prebiću te crni i plavi“, a pošto nije bilo dovoljno dokaza da se potvrdi Žezusova tvrdnja, italijanski igrač je oslobođen optužbi.

Obojica su prethodno saslušavana u istrazi koju je vodio Đuzepe Čine iz Fudbalskog saveza, dok je Gravina na Skupštini u četvrtak rekao da je poverovao Ačerbiju.

„To je odluka sudije koju svi moraju da prihvate, uključujući i one nezadovoljne ishodom. Postoje neki principi koji moraju da se poštuju jer u suprotnom rizikujemo da se uruši ceo sistem. Prihvatam presudu na ljudskom nivou i zagrliću tog momka kad ga vidim“, rekao je Gravina.

Ačerbi je uklonjen sa spiska Lučana Spaletija za dve utakmice u Sjedinjenim Državama nakon što je izašla cela priča na videlo.

„To je bila preventivna odluka, ne zato što je bio osuđen. Ačerbi je dokazao svoju verziju događaja i mi smo poverovali u ono što je dečko rekao“, objasnio je Gravina.

BONUS VIDEO: 10 najbržih golova u istoriji Bundeslige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar