Foto: EPA-EFE/Clive Rose / POOL

Britanski sudija Majk Din tražio je danas da ne sudi utakmicu Premijer lige predstojećeg vikenda, pošto je dobio uvrede i pretnje smrću na društvenim mrežama nakon što je isključio dvojicu fudbalera u dva odvojena meča.

Din je žestoko kritikovan jer je isključio fudbalera Vest Hema Tomasa Součeka zbog oštrog, ali kako se čini, slučajnog starta na napadača Fulama Aleksandra Mitrovića, u utakmici u subotu, koja je završena nerešeno 0:0, preneo je „Skaj“.

PROČITAJTE JOŠ

Taj crveni karton pokazao je samo četiri dana pošto je isključio defanzivca Sautemptona Jana Bednareka zbog starta na Entoniju Marsijalu u pobedi Mančester junajteda od 9:0.

„Razgovarao sam sa Aleksandrom Mitrovićem posle utakmice i rekao mi je da je duel bio čist i hvala mu na tome. Nažalost, sudija je imao drugačije mišljenje. Svako ko me poznaje zna da nikada ne bih namerno povredio drugog igrača. Žao mi je zbog tog trenutka u inače sjajnoj sezoni. Ovo je bio zaista sjajan fer plej potez Mitrovića“, naveo je Souček na društvenim mrežama.

Pošto je dobio crveni karton, moglo se čuti kako Bednarek kaže: „Marsijal je rekao da to nije bio prekršaj“.

U oba slučaja Din je odlučio da igračima pokaže crvene kartone nakon što mu je savetovano da incidente pregleda na VAR monitoru pored terena.

Oba crvena kartona su poništena posle žalbi klubova, pa će Souček moći da igra večeras protiv Vest Hema u FA kupu i protiv Šefild junajteda i Totenhema u Premijer ligi.

Kako je preneo Skaj, porodica 52-godišnjeg sudije je takođe dobila pretnje, koje su prijavljene policiji.

Din će u sredu suditi utakmicu Lestera i Brajtona u FA kupu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar