Aleksandar Mitrović slavi gol za reprezentaciju Srbije
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fudbaleri Srbije imali su zapažene uloge u svojim klubovima protekle nedelje, a udarne igle naše reprezentacije, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, po ko zna koji put bili su u centru pažnje.

Mitrović je doneo pobedu Fulamu u 35. kolu engleskog Čempionšipa, pošto je postigao jedini gol u duelu protiv Kardifa.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpskom napadaču je ovo bio 34. gol ove sezone, kojim je samo nastavio da uvećava rekord po broju golova u jednoj sezoni Čempionšipa. Rekord je donedavno držao Toni Ajvan za 31 golom u sezoni.

Fulam je sve bliže povratku u Premijer ligu pošto je prvi na tabeli sa devet bodova više u odnosu na prvog pratioca ekipu Bornmuta.

Uspešnu misiju protekle nedelje imao je i Dušan Vlahović, koji je po prvi put u dresu Juventusa postigao dva gola na jednom meču.

„Stara dama“ je savladala Empoli sa 3:2 u gostima, a Vlahović je pogađao mrežu u nadoknadi prvog poluvremena i u 66. minutu.

Juventus je ostao na četvrtoj poziciji sa 50 bodova, sedam manje od vodećeg dvojca Napoli – Milan.

Strelac gola za svoj tim bio je i Veljko Birmančević, koji je zabeležio i drugu pobedu u ovogodišnjem Kupu Švedske sa Malmeom.

Šampion Švedske je pobedio Angelholms sa 5:1, a Veljko je pogodio mrežu rivala u 62. minutu. Malme je igrao sa igračem manje od 66. minuta utakmice, ali je do kraja postigao još tri gola i trenutno u Kupu ima gol razliku 10:2 na dva meča. Birmačević je u prvom meču Kupa postigao het-trik protiv GAIS-a.

Veljko Birmančević; Foto: EPA-EFE/Anders Bjuro

Odličnu sezonu igra i Aleksandar Prijović, koji je odigrao dva meča u kojima je pobedio sa Vestern junajtedom u australijskoj ligi.

Najpre je Prijović asistirao protiv Sidneja u pobedi od 1:0, da bi protiv Perta pogodio mrežu, a konačan rezultat je bio 2:0.

Vestern je prvi u australijskoj ligi, a Prijović ove sezone na 11 mečeva ima pet mečeva i četiri asistencije.

Dušan Tadić je sa Ajaksom neočekivano izgubio od Go Ahed Iglsa sa 2:1 u gostima. Srpski reprezentativac nije uspeo da postigne pogodak niti da asisitra, ali je odigrao više nego solidnu utakmicu u kojoj nije imao pravu podršku svojih saigrača.

Ajaks je tako dodatno zakomplikovao borbu za titulu, pošto je PSV prišao na dva boda zaostatka.

Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Nemanja Matić je odigrao 74 minuta za Mančester junajted. Uprkos njegovoj dobroj igri, „Crveni đavoli“ nisu uspeli da upišu tri boda, pošto je susret završen 0:0.

Junejted je i dalje u borbi za Ligu šampiona, pošto je četvrti na tabeli sa 47 bodova, dva više od Vest Hema, koji je peti.

Neslavan meč imao je Luka Milivojević, koji je postigao autogol u meču Kristal Palasa i Barnlija, koji je završen 1:1.

Kristal Palas je tako ostao na 11. poziciji sa 30 bodova.

Zapaženu rolu u francuskoj Ligi 1 imao je Predrag Rajković, koji je sa Remsom pobedio Monako u gostima sa 2:1. Srpski golman je odbrani četiri udarca, a kod primljenog gola nije mogao mnogo toga da uradi.

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Srpski levi bek Mihailo Ristić bio je van protokola zbog povrede, za meč njegovog Monpeljea i Rena (2:4).

Rems je 13. na tabeli, dok je Monpelje 11. i oba tima su na sigurnoj udaljenosti od zone ispadanja.

Sergej Milinković-Savić odigrao je 90 minuta u porazu Lacija od Napolija sa 2:1. Na klupi Lacija našao se još jedan srpski igrač, Dimitrije Kamenović, ali on nije dobio priliku da zaigra.

Saša Lukić i Vanja Milinković-Savić su sa Torinom izgubili od Kaljarija sa 2:1. Vanja je imao tri uspešne intervencije, a Saša je odigrao 85. minuta bez posebnog učinka.

Vanja Milinkovic Savic na prijateljskoj utakmici izmedju reprezentacija Srbije i Katara
Vanja Milinković-Savić na prijateljskoj utakmici izmedju reprezentacija Srbije i Katara Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Fjorentina je izgubila sa 2:1 od Sasuola, a Nikola Milenković nije imao prava nastupa zbog suspenzije koju je zaradio žutim kartonima. Matija Nastasić i dalje je van terena zbog povrede, dok Aleksa Terzić nije dobijao šansu sa klupe.

Sa druge strane , Filip Đuričić je i dalje van terena zbog povrede, te je propustio još jednu utakmicu za Sasuolo.

U protokolu za meč Milana i Udinezea nije bio ni mladi Marko Lazetić. Milan je remizirao 1:1, čime je omogućio Napoliju da bude prvi.

Darko Lazović i Ivan Ilić su sa Veronom pobedili Veneciju, a obojica su bili starteri, međutim, nisu imali zapažen učinak.

Foto: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

U nemačkoj Bundensligi Filip Kostić je sa Frankfurtom izgubio od Bajerna sa 1:0, dok je Miloš Pantović odigrao 72 minuta u porazu Bohuma od Lajpciga.

Srpski štoper Miloš Veljković igrao je u drugom nemačkom rangu za Verder Bremen. Njegov tim savladao je HSV u gostima sa 3:2, čime je ostao prvi tim na tabeli sa bodom više od drugoplasiranog Darmštada. Dva prvoplasirana tima će osigrati nastup u Bundesligi naredne sezone.

U šapnskoj La Ligi Luka Jović ponovo nije dobio šansu za Real Madrid u pobedi nad Rajo Valjekanom od 1:0. Nemanja Gudelj odigrao je drugo poluvreme za Sevilju u pobedi nad Betisom od 2:1, dok je golman Marko Dmitrović meč presedeo na klupi. Sevilja je druga na tabeli i zaostaje šest bodova za vodećim Realom.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Darko Brašanac je odigrao 72 minuta za Osasunu, koja je izgubila od Real Sosijedada sa 1:0.

Uroš Račić bio je na terenu 76. minuta, a Valensija je savladala Majorku sa 1:0.

U remiju Hetafea i Alavesa ceo meč su odigrali Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović, ali nisu učestvovali kod pogodaka svog tima.

PROČITAJTE JOŠ:

U portugalskoj ligi, Marko Grujić je pauzirao zbog crvenog kartona, dok je Nemanja Radonjić presedeo na klupi pobedu Benfike nad Gimaraešom od 3:0.

Andrija Živković bio je van sastava za duel PAOK-a i Jonikosa u 25. kolu grčke lige.

Zapaženu ulogu od Srba protekle nedelje imao je golman Kortrajka Marko Ilić, koji je upisao čak sedam odbrana. Njegov tim poražen je od Genka sa 2:0, a prema njegovom golu upućeno je čak 29 šuteva. Prema sajtu „Sofa Score“ zaradio je ocenu 7,9.

BONUS VIDEO Tadić otkrio: Jedini sam igrač kom je Ajaks dao ugovor da nastavim kao trener, ovo je fakultet fudbala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram