Foto: EPA-EFE/Vlastimil Vacek

Privukao pažnju na različite načine

Uprava Sparte iz Praga je do daljeg suspendovala svog fudbalera Jakuba Janktu (27), jer je odbio test na drogu koji je od njega zahtevala policija.

Jankta je u sredu u Pragu zaustavila policija pošto je vozio bez vozačke dozvole, koja mu je ranije oduzeta, a posle zahteva policajaca, odbio je testiranje na droge i lekarski pregled.

Mediji navode da je u Češkoj, za vožnju bez dozvole, koja je opasna po ostale učesnike u saobraćaju, kazna i do dve godine zatvora.

PROČITAJTE JOŠ:

Ubrzo posle incidenta, čelnici Sparte su objavili saopštenje na sajtu kluba.

„Posle zajedničkog dogovora odlučeno je da Jankto neće učestvovati u zajedničkim treninzima u narednom periodu. Iz poštovanja prema igraču, klub neće davati više informacija. Molimo javnost i medije da se ne mešaju u privatni život Jakuba Jankta“, poručili su iz češkog kluba.

Jankto je došao u centar pažnje svetskih medija kad je pre dva meseca objavio da je homoseksualac.

„Ja sam homoseksualac i ne želim više da se skrivam“, poručio je tad vezista Sparte, koji je do 2021. godine bio oženjen manekenkom Marketom Otomanskom, sa kojom ima i sina.

Za reprezentaciju Češke Jankto je odigrao 45 utakmica i postigao dva gola. U karijeri je pre Sparte igrao za Udineze, Askoli, Sampdoriju i Hetafe.

BONUS VIDEO Sombor i Jokic – posebna veza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar