Foto: Peđa Milosavljević / STARSPORT

Fudbalski savez Srbije odložio je sednicu Skupštine na kojoj je trebalo da bude donet novi statut koji će biti u skladu sa onim koji se već primenjuju u Evropi.

Odlučeno je da se sednica održi po završetku septembarskog „prozora“ u kom će Srbija igrati tri susreta.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre će u Debrecenu igrati 1. septembra protiv Katara, a tri dana kasnije sledi meč sa Luksemburgom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Poslednji meč u ovom „prozoru“ biće odigran 7. septembra protiv Republike Irske u Dablinu.

Saopštenje FSS prenosimo u celosti.

„Radna grupa za izradu Statuta FSS juče je imala višesatni sastanak sa pravnim ekspertima UEFA i FIFA. Nakon konsultacija oko predloženih amandmana na Statut zaključeno je da je najcelishodnije da se sednica Skupštine odloži i održi nakon završetka septembarskih aktivnosti A selekcije, kao i da se organizuje konsultativna sednica IO FSS uz prisustvo eksperata iz obe krovne organizacije, a sve u cilju da se dobije moderan statut usaglašen sa najboljim evropskim iskustvima i standardima.

Zamenik predsednika Nenad Bjeković doneo je odluku o odlaganju Skupštine i zakazao konsultativnu sednicu IO za subotu u 11 časova“, navodi se u saopštenju FSS.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare