Foto: FSS

Svetla budućnost ženskog fudbala u Srbiji

Fudbalski savez Srbije organizovao je prvi Festival fudbala za devojčice i okupio gotovo 2.000 učesnika iz cele zemlje. Devojčice uzrasta od pet do 12 godina uživale su u čarima fudbala i tročasovnom raznovrsnom programu u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Na otvaranju se prisutnima obratila Ruža Ilić, menadžer za bazični fudbal FSS.

PROČITAJTE JOŠ

“S jedne strane tu su svi moji saradnici koji vredno rade svakoga dana da obezbedimo svakoj devojčici mogućnost da igra fudbal, tu su reprezentativke koje su trasirale put ka svetlijoj budućnosti i pokazuju da je sve moguće ako dovoljno veruješ i najvažnije tu ste sve vi koje je ljubav prema fudbalu dovela ovde. Pre dve godine imali smo sjajnu kampanju čije rezultate i danas vidimo – Fudbal je za devojčice”, zaključila je Ruža Ilić.

Gosti FSS povodom Festivala bili su i predstavnici UEFA Alisa Lagonja i Džon Akerli, a bivša reprezentativka Kanade i predstavnica Sektora za ženski fudbal obratila se takođe na otvaranju.

“Impresivno je videti ovako veliki broj devojčica, Fudbalski savez Srbije zaista radi sjajan posao. Budući da sam i sama do nedavno aktivno profesionalno igrala, a nekada sam bila samo devojčica koja o tome mašta, kao što ste vi, mogu da potvrdim da fudbal definitivno jeste za devojčice. Želim vam da danas uživate u fudbalu, družite se i zabavljate. Vidimo se na terenu”, poručila je menadžerka projekta UEFA, Dizni Plejmejkers.

Jelena Čanković, Jovana Damnjanović, Milica Mijatović, Violeta Slović, Marija Ilić, Dejana Stefanović, Tijana Filipović, Andrijana Trišić, Marija Ilić i Sara Pavlović – krem srpskog ženskog fubala koja predstavlja sadašnjost gledala je oči u oči devojčice koje predstavljaju budućnost.

Reprezentativke Srbije na Festivalu fudbala za devojčice; Foto: FSS

Najmasovniji program bazičnog fudbala pod nazivom „Igrajmo fudbal“, okupio je devojčice školskog uzrasta koje su uživale u fudbalskim i edukativnim aktivacijama, dok je na terenu do njih Institut za ženski sport Marine Maljković sprovodio svoje aktivnosti sa devojčicama iz programa Besplatnih škola fudbala za devojčice koji u saradnji sa FSS realizuju.

Nasmejanih lica, prepune utisaka, novih drugarica i sa još većom željom da nastave da igraju fudbal – devojčice su se vratile svojim kućama.

Od Subotice do Vranja pričaće se svuda – fudbal je za devojčice.

BONUS VIDEO Ronaldo iznerviran, Stojković bacao opremu u publiku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar