foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Dragan Antić Recko ne bi smeo da ima mesto u srpskom fudbalu, a ne da bude kažnjen na 18 meseci, pa privremeno pomilovan. Međutim, kada je Fudbalski savez Srbije u pitanju sve je moguće.

Trener Dinama iz Vranja verovatno bi u svakoj drugoj državi i organizaciji bio udaljen iz fudbala na više godina. Ne bi se uopšte raspredalo o višemesečnoj suspenziji, koja jeste ili nije prema propisima.

PROČITAJTE JOŠ

O njegovom ponašanju, najblaže rečeno nesportskom, iako je gore od toga, postoji video zapis. Na snimku se sve vidi, kako psuje, vređa, unosi se u lice, želi fizički da se obračuna, penje se na krov tunela, pa zbog svega mora i policija da reaguje kako bi ga smirila. Posebno je neprijatan bio prema sudiji Jeleni Cvetković.

Recko Antić je zbog svega kažnjen na 18 meseci, ali je FSS i tu uspeo da zabrlja. Jasno je da propisi moraju da se poštuju, to je normalno, kao i da kažnjavanja i sve druge odluke moraju da idu shodno pravilniku, ali ni on nije ispoštovan!?

Disciplinska komisija FSS kaznila ga je sa 18 meseci zabrane rada u fudbalu, ali je nakon odluke Komisije za žalbe Fudbalskog saveza Srbije prvobitna odluka ukinuta, što se vidi u odluci FSS koju je Dinamo objavio.

Shodno tome je predmet vraćen prvostepenom organu na ponovno odlučivanje. Kako je navedeno u zvaničnoj odluci, sam Antić nije saslušan kao neposredni počinilac dela samim tim prvobitna odluka pada u vodu.

„Komisija za žalbe je primetila da se u prvostepenom postupku nije pristupilo pozivanju i saslušanju prijavljenog izvršioca prekršaja iako je to bilo neophodno, i prvostepeni organ bio je dužan to da učini. Komisija za žalbe je zbog toga zaključila da je potrebno da se prvostepena odluka ukine i spisi vrate Disciplinskoj komisiji radi donošenja nove odluke“, piše u odluci i obrazloženju FSS.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Dolazimo do toga da „disciplinci“ nisu poštovali i sproveli sopstvene procedure, što je dovelo do toga da se takvi kao što je Recko Antić vrate tamo gde mu mesto nije.

Kako su Vranjanci najavili, Antić bi opet mogao da sedi na klupi posle mesec dana od izricanja kazne. Ako tako i bude, predvodiće ekipu na domaćem terenu već u nedelju protiv Žarkova, u 28. kolu Prve lige.

„Recko je u Srbiji označen kao neprijatelj zato što je javno govorio o mnogim prljavim stvarima jedne familije (Tončev) koja uporno želi da uništi Dinamo. Ja se sam borim i nemam zaštitu, kao što vidite nisam Vučićev trener, da jesam sigurno ne bih bio kažnjen 18 meseci. Ne mogu da prihvatim da me kažnjavaju kao da sam ratni zločinac“, rekao je, između ostalog, Antić u svom pravdanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar