danijel Pranjić jurili ga selo kipar omonija
Foto: EPA/RADEK PIETRUSZKA UEFA Terms and Conditions apply

Danijel Pranjić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske u fudbalu, doživeo je vrlo neprijatno i nesvakidašnje iskustvo na Kipru.

On je tamo otišao u julu 2020. da bude trener u Omoniji Psevda u drugoj kiparskoj ligi, ali je ostao manje od godinu dana i rekao da će napisati priču o celom tom iskustvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Dobio je otkaz u Omoniji, a klub se okrenuo protiv njega.

„Mislim da ne postoje šanse da ovakva ekipa izbori opstanak. Koliko samo stvari mi je rečeno kad smo počeli saradnju i koliko ih se ispostavilo kao najobičnije laži. Nisam imao pravu sliku o timu kad sam ga preuzeo. Apsolutno ništa nisam znao o porodici koja vodi klub. Svima sam striktno rekao da ću se ja pitati i odgovarati za ono što se događa na terenu i da će igrati samo oni koji zaslužuju“, priča Pranjić za grčku Gazetu.

Nekadašnji fudbaler Dinama, Osijeka i Bajern Minhena opisao je kako se celo selo okrenulo protiv njega.

„Dvojica igrača koji su iz te familije su mi od početka pravili probleme s bivšim potpredsednikom. Imao sam podršku tek četvorice ili petorice ljudi u zajednici, ali je familija radila baš sve protiv mene. Celo selo je bilo protiv mene. Završilo se tako što nisu platili apsolutno ništa za period u kom sam radio u klubu“, dodao je Pranjić.

Probleme u funkcionisanju kluba, pratili su i oni u finansijama.

„Zbog finansijskih problema igrači su izbačeni iz svojih kuća. Radio sam sve što sam mogao za njih. Neki nisu imali ni da se prehrane, pa sam im ja kuvao i spremao obroke. Davao sam im novac da imaju da popiju kafu. Plaćao sam fizioterapeuta iz svog džepa. Uprkos svemu smo nastavili da radimo zajedno i borimo se, tako smo hteli“, objasnio je Pranjić.

Istakao je i da je prošle nedelje svašta rekao čelnom čoveku Omonije Psevda, trenutno 16. na tabeli druge lige Kipra.

„Momci su bili psihički uništeni i nisu više ništa mogli da ponude. Nisu imali snage. Rekao sam im da je došlo do kraja saradnje između mene i kluba… Rekli su mi da će prekinuti prvenstvo ako odem i nisam to prihvatio. Sedmorica su otišla za mnom. Šta reći deci koja žele svoju budućnost da traže na nekom boljem mestu“, kazao je Danijel Pranjić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar