Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Burna reakcija Fudbalskog saveza Srbije na reči Nemanje Vidića

Stari latini kažu: „Ignoratia iuris nocet- nepoznavanje prava škodi“, a sličan model bi mogao da se primeni na istupe dvojice članova Skupštine FSS prethodnih dana, navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Iz FSS su reagovali nakon intervjua Nemanje Vidića za NIN, između ostalog, da je na plate stručnog štaba selektora reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija za dve godine potrošeno 16 miliona evra, a potom je na istu temu govorio i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

PROČITAJTE JOŠ

„Doduše, jedan od njih se nikad nije ni pojavio na sednicama, a predstavlja Jedinstvo Ub. Ovaj put radi se o nepoznavanju čitanja finansijskih izveštaja i kontnih okvira čime ste pokušali javnost da dovedete u zabludu. Uz dužno poštovanja sportskih uspeha i imidža, ali za ovo su potrebna znanja koja se stiču školovanjem ili ako ništa drugo angažovanjem stručnjaka iz ove oblasti, a ne puko dezinformisnje javnosti“, navodi se, između ostalog, u saopštenju FSS, a prenosi Tanjug.

Inače, reprezentacija Srbija ovaj dan čeka s nestrpljenjem, jer će posle 24 godine dobiti rivale na žrebu za Evropsko prvenstvo, na kojem nije bila više od dve decenije. Na to su se i iz FSS osvrnuli u svom obraćanju…

„Uz sve to uoči žreba za EP na kojem Srbija učestvuje prvi put posle 24 godine i to kao samostalna država, i da se baci senka na uspeh, a kruna su istupi u jeku izborne kampanje i pokušaji politizacije svega s njihove strane ne bi li dobili nešto medijskog prostora. Zašto baš sad ove teme, treba da se zapita javnost“.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Imali iz Fudbalskog saveza Srbije još poruka za proslavljenog reprezentativca i legendu evropskog fudbala.

„Gde je bio gospodin Nemanja Vidić 2021. godine u martu i što tada kao istaknuto fudbalsko ime nije postavio pitanje – zbog čega i koliko FSS odvaja sredstava za angažovanje stručnjaka iz kako, na nipodaštavajući način tvrdi, Kine i Japana? Mesto za ove diskusije je isključivo sednica Skupštine FSS, koja će kao i prethodne, biti otvorena za javnost i gde možete pokazati finansijska i računovodstvena znanja. Naravno, ako se uopšte udostojite da dođete na Skupštinu, jer podsetićemo gospodin Vidić nijednom bio nije. Do tada, ostajte dobro i zdravo i makar malo uživajte u trećem uspehu A reprezentacije Srbije u poslednje dve godine, kao i u žrebu“.

FSS je saopštenje zaključio srdačnim pozdravom „kako gospodinu Nemanji Vidiću, tako i njegovom savetniku i uvaženom sportskom radniku gospodinu Mirku Poledici“.

Šta je to rekao Nemanja Vidić?

Nemanja Vidić, bivši kapiten Mančester Junajteda, govorio je o stanju u srpskom sportu i društvu. Bivši reprezentativac Srbije je izneo informaciju da je FSS dao selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovom stručnom štabu 16 miliona evra za samo dve godine.

„Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama koliko se novca troši u Savezu. Došao sam do podatka da je u poslednje dve godine za selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra. To je osam miliona evra godišnje. Da li je u redu trošiti toliki novac ako vidimo da smo mi mlada reprezentacija koja nema toliki izvor prihoda, da dajemo za selektora i za njego stručni štab toliko novca?“, rekao je Vidić u intervjuu za NIN.

Upitao je i da li bi trebalo i on da prvo ide u zatvor da bi sutra obavljao neku funkciju u srpskom fudbalu.

Foto: STARSPORT;shutterstock

„I kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastareli, vode dve najveće organizacije u srpskom fudbalu – FSS i Zvezdu. To je pitanje koje svi treba da postavljamo“, rekao je Vidić.

On je naveo da je to „poruka za sve ljude u Srbiji da se ne gleda rad, da uopšte nije bitno da li si radio dobro ili loše, bitno je da budeš podoban“.

Kako je rekao, „Džajić četiri godine nije uspeo da dokaže da je nevin i onda ga je pre 11 godina tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić abolirao“, što je Džajić prihvatio i „time priznao da je krao Zvezdu, odnosno učestvovao u malverzacijama“.

Vidić je rekao da je Terzić „ponosan na to što je bio u zatvoru, priča da je tamo upoznao mnogo kvalitetnih ljudi“.

„Ja nemam problem da Terzić tako vaspitava svoju decu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj deci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspeha“, naveo je Vidić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare