Foto: Nova.rs

Fudbalski savez Srbije trebalo je konačno da dobije predsednika na izbornoj skupštini, koja treba da počne u 14 časova, ali…

Aktuelna vrhuška u FSS moguće da neće obezbediti potrebnu većinu, odnosno kvorum, pa je izbor Nenada Bjekovića za predsednika FSS pod velikim znakom pitanja.

PROČITAJTE JOŠ

Pola sata nakon što je sednica trebalo da otpočne u Staroj Pazovi je bilo samo 22 delegata. Duplo manje nego što je potrebno da bi se došlo do kvoruma. Samo 22 delegata od ukupno 85 se pojavilo u prostorijama FSS.

Jedini kandidat za prvog čoveka FSS je Nenad Bjeković, a njegov izbor je doveden u pitanje usled mogućeg nedostatka kvoruma za održavanje sednice, nezvanično saznaje Nova.rs.

Za održavanje izborne skupštine i već viđeno ustoličenje Bjekovića potrebna je prosta većina od 85 delegata, što znači da kvorum čine 43 delegata, ali je sve neizvesnije da će biti obezbeđen.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U ovom trenutku se ispred Zvezde nalazi operativni direktor Marko Petrović, prisutni su na sednici Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, direktor reprezentacije Stevan Stojanović, kao i Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

U ovom trenutku deluje da nema dovoljno delegata, potrebno je da se sakupi najmanje 43.

Početak skupštine je zakazan za 14 časova, očekuje se da se obrate zvaničnici, ali nije poznato da li će biti dovoljno delegata da se zvanično izabere predsednik, što bi moglo da stvori probleme FSS od strane UEFA i FIFA.

Ukoliko ne bude kvoruma sednice koja nije počela tačno u 14.00, odložiće se za 30 dana.

Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi i Dušan Tadić – konferencija pred duel sa Švedskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare