Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Aktuelna vrhuška u FSS moguće da neće obezbediti potrebnu većinu, odnosno kvorum, pa je izbor Nenada Bjekovića za predsednika FSS pod velikim znakom pitanja.

Fudbalski savez Srbije trebalo je konačno da dobije predsednika na izbornoj skupštini, koja treba da počne u 14 časova, ali… Jedini kandidat za prvog čoveka FSS je Nenad Bjeković, a njegov izbor je doveden u pitanje usled mogućeg nedostatka kvoruma za održavanje sednice, nezvanično saznaje Nova.rs.

Za održavanje izborne skupštine i već viđeno ustoličenje Bjekovića potrebna je prosta većina od 85 delegata, što znači da kvorum čine 43 delegata, ali je sve neizvesnije da će biti obezbeđen.

PROČITAJTE JOŠ

Tako se niotkuda pojavila frka pred izbor predsednika FSS, najviše zbog toga što je novi saziv Skupštine FSS na snazi, pa može da bude problema da sve protekne glatko kao što se očekivalo u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Pitanje je da li će i do same izborne skupštine ostati takvo stanje, moguća su oba scenarija.

Dakle, nije isključeno da dođe do „pucanja“ izbora i odlaganja ustoličenja Nenada Bjekovića za prvog čoveka srpskog fudbala, ali je isto tako moguće da dođe do obrta u odnosu na situaciju od jutros.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©, Shutterstock

Najveći protivnik izbora je Crvena zvezda, koja je i tražila odlaganje, ali ga nije dobila. Ipak, sada bi moglo da se dogodi, to ujedno znači i da bi izbor Nenada Bjekovića za predsednika FSS bio odložen.

„Nelogično je da se izborna Skupština FSS zakazuje svega petnaest dana pred početak najvažnijeg događaja u reprezentativnom fudbalu. Na ovaj način pojedinci zloupotrebljavaju dosadašnje dobre igre naše reprezentacije sa namerom da zauzmu funkcije naredne četiri godine“, stajalo je između ostalog u saopštenju crveno-belih.

Iz FSS su odbacili takav zahtev uz obrazloženje da im nije jasno zato su čekali 50 dana od trenutka kada je započeo izborni proces i da je krovna organizacija predugo bez predsednika, a da je i novi statut uz podršku FIFA i UEFA donet pre skoro godinu dana i da nema mesta daljim odlaganjima.

Nenad Bjeković je dobio podršku Fudbalskog saveza Beograda, FS regiona Istočna Srbija, FS Kosova i Metohije, kao i od Trenerske i Sudijske organizacije.

BONUS VIDEO Novaka Đokovića na Marakani blokirali navijači

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar