Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbalski savez Beograda izrekao je kazne i isporučio ih na adrese više klubova za nameštanje utakmica u Srpskoj ligi Beograd.

Kažnjeni su Sinđelić, BASK, Jedinstvo iz Surčina zbog prekršaja u vezi sa nameštanjem, a OFK Beograd i drugi su zbog vređanja i ostalih prekršaja.

PROČITAJTE JOŠ:

Na osnovu istražnog postupka koji je sproveden od strane Komisije za integritet FS Beograda, i dokaza koji su dostavljeni disciplinskom sudiji Srpske lige Beograd, donete su odluke o tome da se kazni više klubova za nameštanje i druge prekršaje.

„Kažnjava se fudbalski klub Sinđelić iz Beograda oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 18. kola Srpske lige Beograd odigrane dana 18. 03. 2023. između OFK Beograda i FK Sinđelića. Kažnjava se FK BASK TEK iz Beograda oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 28. kola Srpske lige Beograd odigranoj dana 19. 05. 2023. između FK BASK TEK i FK Zemun. Kažnjava se FK Jedinstvo iz Surčina oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 24. kola Srpske lige Beograd odigranoj dana 26. 04. 2023. između FK Jedinstvo i FK Zemun“, pišu iz Fudbalskog saveza Beograda.

Inače, član 80 se odnosi na neregularnosti i nameštanje utakmice, a kazne su prema Disciplinskom pravilniku različite.

Za igrače su predviđene zabrane igranja od šest meseci do dve godine, fudbalski radnici, sudije i drugi učesnici mogu da budu sankcionisani od jedne do dve godine zabrane bavljenja fudbalom u bilo kom svojstvu.

Klubovima može da se oduzima od devet bodova, ali i vraćanjem u dva ranga niži stepen takmičenja, ili isključivanjem na jednu ili dve takmičarske sezone, između ostalog.

Kažnjen je i fudbalski klub OFK Beograd novčanom kaznom u iznosu od 50.000 dinara zbog učinjenog prekršaja iz člana 85 (vređanje i klevetanje) i člana 87 (davanje izjava u sredstvima javnog informisanja o suđenju) Disciplinskog pravilnika FS Srbije.

Kada je reč o pojedincima, sankcionisan je Nenad Paunović, fudbalski radnik FK BASK TEK iz Beograda zabranom obavljanja funkcije u fudbalu u trajanju od 1 godine zbog učinjenog prekršaja iz člana 72 Disciplinskog pravilnika FS Srbije.

BONUS VIDEO: Majstorija fudbalera Srbije za vođstvo protiv Španije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare