Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY.

Menadžer Čelsija Frenk Lampard otpušten je zvanično u ponedeljak popodne, objavio je londonski klub i obrazložio zbog čega je to urađeno.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono o čemu se spekulisalo u medijima na početku radne nedelje ubrzo se ostvarilo zbog loših rezultata kluba u proteklim mesecima u Premijer ligi.

Čelsi nije napravio iskorak u ligi, nalazi se na devetom mestu i to je razlog zbog kog se uprava kluba odlučila na ovaj potez.

„Bila je ovo vrlo teška odluka i ona koju ni Upravni odbor ni vlasnik nisu shvatili olako. Zahvalni smo Frenku na svemu što je postigao za vreme dok je bio menadžer. Međutim, skorašnji rezultati nisu u skladu sa očekivanjima Čelsija, ostavljanje kluba na sredini tabele bez ikakvog jasnog puta i održivog napretka“, navodi se u saopštenju.

Istina, Lampard je od 12. decembra do danas upisao pet poraza od deset utakmica (jedan remi), a onaj od Lestera pre šest dana je bio kap koja je prelila čašu.

„Nikad nije dobar trenutak da se prekine saradnja sa legendom kluba kakva je Lampard, ali posle dugog razmišljanja, odlučeno je to kao neophodno da bi se popravili rezultati ove sezone“, pišu iz Čelsija.

Roman Abramovič, vlasnik Čelsija kaže da on lično ima odličan odnos sa Lampardom sa kojim se poznaje od ranih dvehiljaditih.

„On je čovek velikog integriteta i sjajne radne etike, ali pod trenutnim okolnostima mislim da je najbolje da promenimo menadžera“, rekao je Abramovič i zahvalio se Lampardu, poželevši mu uspehe u budućnosti.

„Uvek će biti dobrodošao na Stamford Bridžu“, napomenuo je Abramovič. Da podsetimo, Lampard je stigao u klub leta 2019. godine na mesto menadžera „plavaca“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar