Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Intera pobedili su Juventus sa 2:0 u derbiju 18. kola italijanske Serije A na stadionu "Đuzepe Meaca".

„Neroazuri“ su pokazali da su bolji, imali su zrelije šanse i da je bilo malo više sreće, mogli su i ubedljivije da slave.

PROČITAJTE JOŠ:

Juventusu ostaje da žali zbog ofsajda u kom se tokom prvog poluvremena našao Kristijano Ronaldo sa Federikom Kijezom kada je Portugalac postigao pogodak, ali je on odmah poništen.

Meč je počeo presingom Intera na zadnju liniju Juvea i šutem Marcela Brozovića u sedmom minutu. Ubrzo je usledio spomenuti ofsajd u kom se našao Kijeza.

Federiko i Kristijano su obojica bili iza leđa odbrane Intera istovremeno, Kijeza je poslao loptu levo od sebe i malo unazad ka Ronaldu što bi bilo po pravilima, da Kijeza prethodno nije bio u ofsajdu.

Inter je posle te situacije poveo golom Artura Vidala u 13. minutu. Vidal je skočio i glavom pogodio mrežu Juventusa pored Danila.

„Neroazuri“ su jasno bili našpanovani da pobede i dominiraju protiv torinskih crno-belih, pa je Vidal probao još jednom ka golu Ščešnjija, Lautaro Martinez takođe, zatim i Romelu Lukaku.

Belgijanac je na pragu 40. minuta dobio loptu od Nikola Barele, šutirao je, ali je golman Juventusa odbranio i na poluvreme se otišlo sa 1:0 za domaće.

U nastavku je krenulo idealno po Inter jer je tada Barela dao drugi gol svog tima. Njemu je pas poslao Bastoni, Barela je ostao sam i nije mu bilo teško da pogodi.

Martinez je u 72. minutu propustio još jednu šansu, a Juventus se tek u poslednjih pet minuta regularnog dela meča setio da bi trebalo da pokuša nešto više.

To je učinio Kijeza šutem sa ruba šesnaesterca, ali je Samir Handanović bio siguran i odbranio je, posle čega više nije bilo povratka za torinski tim u dodatnih pet minuta nadoknade vremena.

Inter je ovim trijumfom došao do svog 40. boda i izjednačio se na prvom mestu sa Milanom. „Rosoneri“ imaju slabiju gol razliku, ali i meč manje. Juventus je na petom mestu sa 33 boda.

Serija A, 18. kolo

Napoli – Fiorentina 6:0 (4:0)

(Insinje 5, 72p, Deme 36, Losano 38, Zjelinski 45, Politano 89)

Krotone – Benevento 4:1 (2:0)

(Glik 5p, Simi 29, 54, Vulić 65 – Falke 82)

Sasuolo – Parma 1:1 (0:1)

(Đuričić 90+5p – Kučka 37)

Atalanta – Đenoa 0:0 

Inter – Juventus 2:0 (1:0)

(Vidal 13, Barela 52)

Ponedeljak:

20.45 Kaljari – Milan

Petak:

Lacio – Roma 3:0 (2:0)

(Imobile 14, Luis Alberto 23, 67)

Subota:

Bolonja – Verona 1:0 (1:0)

(Orsolini 19p)

Sampdorija – Udineze 2:1 (0:0)

(Kandreva 67p, Toregrosa 81 – De Pol 55)

Torino – Specija 0:0

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare