Foto: Starsport/ Pedja Milosavljevic

Francusko finansijsko tužilaštvo obustavilo je istragu po pitanju klađenja i nameštanja u vezi sa utakmicom Pari Sen Žermena i Crvene zvezde odigrane u Ligi šampiona.

Srpski šampion je gostujući na Parku prinčeva u Parizu pre dve i po godine poražen sa 6:1, a francuski L’Ekip tada je šokirao javnost tvrdeći da su uložene velike svote novca na ishod tog meča.

PROČITAJTE JOŠ:

Konkretno, tvrdilo se da je neki visoki funkcioner Zvezde uplatio pet miliona evra na ishod da će crveno-beli izgubiti sa pet golova razlike.

„UEFA će morati da otkrije ime tog ludaka koji je izmislio celu priču, koja je ukaljala i ugled Zvezde i Lige šampiona. U tu priču ne bi poverovalo ni šestogodišnje dete. Mi smo koletarna šteta nameštaljki prema PSŽ-u“, govorio je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde u vezi sa ovim slučajem.

Meč je odigran trećeg oktobra 2018. godine, a Francuzi su tada insistirali na tvrdnjama da je informacija potekla od doušnika UEFA.

Zvezda je odmah reagovala i demantovala te navode, najavila je i tužbu protiv francuskog lista. Tužilac je, prema pisanju L’Ekipa otvorio preliminarnu istragu još pre susreta, 30. septembra 2018.

„Sve je pogrešno, ali prihvatili smo da ispitamo mogućnost da je neko ukaljao ime našeg kluba i države. Podneli smo tužbu za klevetu. Povratak u Ligu šampiona je bila prilika da promovišemo klub i zemlju, da promenimo sliku o nama, a sve je uprljano. Za srpsku javnost, ta istraga je još jedan dokaz klevete, a žrtva je naš fudbal. Srpski fudbal nije ni bolji, ni lošiji nego francuski. U našem fudbalu nema korupcije, sve je to pitanje percepcije. Loša slika o našem fudbalu je stvorena jer su mnogi ljudi bez razloga uvučeni u blato. Političari su koristili svoju poziciju da blate ljude i smeštaju im zbog ličnih interesa. A u Srbiji kada je neko u zatvoru, mi na to ne gledamo isto kao vi u Francuskoj“, dodao je tada Terzić.

Pričalo se tom prilikom o kriminalnom udruživanju, zašta nije pronađeno dovoljno dokaza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare