Foto: Starsport/Printscreen/Arhiva

Nakon hapšenja Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, nagađalo se koja će od navijačkih grupa preuzeti glavnu ulogu na južnoj tribini stadiona Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Grupa navijača koja se okupila pod imenom „Kićina braća“ (Ljubomir Marković Kića, jednog od vođa grobara koji je ubijen, p.a.), napravila je performans na Košutnjaku sa bakljama i skandiranjem, koji je brzo rasturila policija.

To kao da je bio okidač za početak sukoba navijačkih grupa, koji se za sada odvija preko društvenih mreža.

Grupa „South side 1970“ je izdala saopštenje na Instagramu u kome navode, da pomenuta „Kićina braća“, žele da preuzmu vlast na na tribini, posle hapšenja Belivuka i rasturanja „Principa“ i slabljenja „Janjičara“, grupa koje su bile bliske Velji Nevolji.

„Grobari, saznali smo da najveći šljam grobarstva na čelu sa onima koji su oskrnavili naš hram fudbala, pokušava da iskoristi ovu situaciju i ponovo se organizuje. Oni su odlučili da uz pomoć aktuelne vlasti pokušaju da preuzmu južnu tribinu. Odlučeno je da uz slogan „Кićina braća“ i manipulacijom o Кićinom ubistvu krenu na sve grupe koje se sada nalaze na južnoj tribini“ stoji između ostalog u saopštenju.

Oni su u poruci najavili i borbu protiv pomenute grupe i više puta istakli da će pokušati da uz pomoć države i „nekih ustaša“ aludirajući na incident u kojem su svojevremeno učestvovali navijači iz Hrvatske.

Na brojne optužbe, odmah su reagovali i navijači okupljeni u grupu „Kićina braća“ i odgovorili svojim saopštenjem.

PROČITAJTE I OVO

Oni su optužili „South side 1970“ da su izdali „najsramnije saopštenje u istoriji“ navijačke scene, reagujući između ostalog i na deo o saradnji sa policijom.

„Podrška policije se ogledala u tome što je skup rasturen brzinom svetlosti pre čega su svi popisani a nekolicina i pohapšena (privedena) iz samo njima znanih razloga?! Daće bog da nam uvek ovako pomažu jer nama za razliku od onih koji su pisali ono sramno saopštenje pomoć policije nije potrebna niti je kao oni želimo“, stoji u delu saopštenja.

Rat za primat na južnoj tribini je počeo, a kada se navijači već pozivaju na državu i policiju, onda se iskreno nadamo da će ta država i ta policija sprečiti da ovaj verbalni sukob preraste u nešto mnogo opasnije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare