Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Mogao je da bude tragičar, ali je na kraju Filip Holender bio heroj Partizana u pobedi nad Proleterom (1:0) u 15. kolu Superlige.

Mađarski reprezentativac je u 91. minutu postigao jedini gol na meču u Humskoj, čime je ekipa došla do tri bitna boda.

PROČITAJTE JOŠ

To što je prethodno promašio penal, nije uticalo na Holendera. Nije pao, nastavio je da se bori i nagrađen je adekvatno za uloženi trud.

„Ovo mi je treća utakmica koju počinjem i srećan sam zbog gola koji sam postigao. A penal, to moraš da zaboraviš. To se dešava, ali igrač mora da izdrži do kraja i mirne glave da nastavi da traži rešenje. Kada se takve stvari dese nije u tom momentu prijatno ni ekipi, trenerima, navijačima. Svi moraju da veruju da će pogodak doći. Verovali smo. Pritisak je sastavni deo fudbala i sve je to normalno. Potrudićemo se da pobeđujemo“, rekao je Holder, osvrnuvši se da Partizan posle Proletera očekuje Kup Srbije u Milanovcu, a zatim i gostovanje TSC.

Filip Holender nije klasičan napadač, već otvoreno kaže da voli da igra s klasičnom devetkom.

„Istina je da nisam klasična devetka. Volim da igram u napadu pored nekog ko je klasična devetka, ko izvlači taj prostor i iz drugog plana da pomažemo ekipi maksimalno“.

Zbog povrede je propustio večiti derbi u Humskoj, ali ne očajava…

„Đao mi je što nisam mogao da igram i što Partizan nije pobedio, ali… Polako, igraće se još jedan derbi ove sezone“.

Sa Mađarskom je Holender nedavno izborio plasman na Evropsko prvenstvo, a o tom iskustvu je rekao.

„Fanstastičan uspeh i doživljaj. Presrećan sam što smo uspeli da se plasiramo na veliko takmičenje. Bilo je ogromno iskustvo igrati za prolaz“, završio je intervju za klupski sajt Filip Holender.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare