Foto: Starsport / Srđan Stevanovic

Fernando Santoš, selektor Portugala kaže da očekuje napadačku igru Srbije u nedelju od 20 sati i 45 minuta, ali je optimista po pitanju ishoda.

Srbija i Portugal u Lisabonu igraju poslednji meč grupe A, kvalifikacija za Mundijal u Kataru, na stadionu Da Luž.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva tima su izjednačena po broju bodova na vrhu grupe sa po 17, ali Srbiji treba pobeda zbog lošije gol-razlike.

„Očekujem da će srpski igrači biti napadački orjentisani, kao i od marta do sada. Formirana ekipa ima neviđenu želju da pobedi, uvek napada i traži šanse za gol. Menjala se strategija i dinamika reprezentacije Srbije i tokom kvalifikacionih utakmica, uglavnom su izlazili sa trojicom pozadi i dvojicom u veznom redu. Očigledno, reč je o igračima velikog kvaliteta, dobro cirkulišu i trče, znamo kako se organizuju u odbrani i reaguju na loptu. Oba tima igraće na pobedu, postoje različite kalkulacije u slučaju remija, ali stil igre obećava igru na tri boda“, rekao je Santoš na konferenciji u subotu.

On je između redova poseban akcenat stavio na odbranu tima Srbije, jer je svestan da su napadači u veoma dobroj formi.

„Najpre da vidimo u kojem stanju je njihova odbrana, možda je to jedina razlika u pripremi utakmice u nedelju u Lisabonu. Odlično se poznajemo, skoro jednom godišnje igramo sa Srbijom. I u ovom slučaju spreman sam da tvrdim – radi se o dva tima zavidnog kapaciteta. Uprkos svemu, uveren sam u našu pobedu“, kaže Santoš.

Selektor Portugala uveren je da će „Orlovi“ krenuti u presing i da će to pokrenuti njegov tim, pošto će obe ekipe tražiti prostore za napad.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže (PROMO)

„Važna je emotivna strana utakmice, ali ne i najbitnija. Nemamo početnika u timu, maksimalno smo spremni i verujem da ćemo pobedom overiti plasman na Mundijal naredne godine“, istakao je Santoš.

Podsećamo, meč Srbije i Portugala ćete uživo moći ekskluzivno da ispratite na televiziji Nova S, a u međuvremenu pogledajte sve najvažnije zanimljivosti u vezi sa utakmicom godine na našem portalu.

BONUS VIDEO: Saša Lukić postiže prvi gol u dresu Srbije protiv Katara

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare