Osuđen zbog saradnje sa mafijom, sad je na slobodi i postaje trener

Podeli:
EPA/FRANCO LANNINO
EPA/FRANCO LANNINO

Započinje novo poglavlje u svom životu, ali će biti pod nadzorom

Bivši italijanski fudbaler Fabicio Mikoli pušten je iz zatvora.

PROČITAJTE JOŠ:

Mikoli je prošle godine osuđen na tri i po godine zatvora zbog saradnje sa mafijom i reketiranja, ali je njegov advokatski tim uspeo da ga izvuče znatno ranije iz zatvora.

"Žalba Nadzornom sudu u Veneciji je prihvaćena i odobrena je uslovna kazna", otkrio je Antonio Savoja, koji se prethodnih meseci bavio ovim slučajem.

Mikoli je optužen za iznudu novca, a prilikom reketiranja vlasnika noćnog kluba sarađivao je sa mafijašima sa juga Italije. Iza rešetaka je završio i Mauro Laurikela, koji je poznati maafijaš.

Kompletan slučaj star je skoro deset godina, a Mikoli je još tokom igračke karijere pokušao da izvuče 12.000 evra od vlasnika noćnog kluba u Palermu. Nekoliko godina kasnije počeo je sudski postupak, a prva presuda stigla je 2017. godine.

Fabricio se na nju žalio, pa je suđenje potrajalo još četiri godine, sve dok u novembru nije doneta konačna odluka.

Bivši fudbaler će se sada baviti trenerskim poslom, ali pod određenim uslovima. Njegovo kretanje pratiće se tokom čitavog dana, a van kuće neće smeti da bude posle ponoći. Takođe, zabranjeno mu je da se viđa sa licima koji imaju dosije u policiji.

Mikoli je u profesionloj igračkoj karijeri branio boje Kasarana, Ternana, Juventusam Peruđa, Fjorentine, Benfike, Palerma, Lečea i Birkikare.

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović pisao istoriju, 42. i 43. gol u sezoni

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Komentari

Vaš komentar