Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

U Engleskoj je održan hitan sastanak čelnika premijerligaša, a na njemu je odlučeno da pauza prouzrokovana koronavirusom bude produžena do 30. aprila.

Čelnici Fudbalske asocijacije (FA) i Premijer lige, odlučili su da sva fudbalska takmičenja, u svim kategorijama, budu obustavljena najranije do 30. aprila, objavio je Dejli mejl.

PROČITAJTE JOŠ

Ova odluka odnosi se na to da se lopta neće kotrljati u „kolevci fudbala“ počev od Premijer lige, preko Čempionšipa, pa sve do nižih rangova, i ženske lige.

Takođe, hitan sastanak održan u Engleskoj odnosi se i na to da će fudbal biti stopiran u Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj.

Pomeranjem roka s početka za kraj aprila, automatski sa sobom povlači neminovnost da bude postavljen i novi rok za kraj završetka sezone, predviđen za 30. jun.

Na novom sastanku pašće odluka sa tačnim datumom. Najveća neizvesnost vlada u Liverpulu, koji punih 30 godina čeka titulu Premijer lige i kojem bez obzira na prednost od 25 bodova u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, niko ne garantuje dodelu titule, u slučaju da prvenstvo ne bude okončano.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram