Arsenal Premijer liga
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Staje fudbal širom Evrope, a poslednja koja je otkazala utakmice je Premijer liga, koja se sigurno neće igrati do 3. aprila.

Isto je uradio i Čempionšip, drugi po jačini rang takmičenja u Engleskoj, prekinut je i FA kup, pa elitnog ostrvskog fudbala neće biti naredne tri nedelje zbog pandemije koronavirusa.

U istom danu odlučeno je da se ne igraju ni predstojeći mečevi Lige šampiona i Lige Evrope, a odloženi su i brojni prvenstveni mečevi širom Starog kontinenta.

PROČITAJTE JOŠ

Premijer liga je samo dan ranije, u četvrtak, najavila da će se predstojećeg vikenda igrati pred praznim tribinama. Ta informacija stigla je pre nego što se upalio „crveni alarm“ u tamošnjem fudbalu.

Najpre je potvrđeno je da je trener Arsenala Mikel Arteta pozitivno testiran na koronavirus, a jutro posle i fudbaler Čelsija Kalum Hadson-Odoi.

Bilo je jasno da nema smisla igrati utakmice i jedina ispravna odluka je odlaganje. Novi sastanak čelnika klubova i vodećih ljudi engleskog fudbala trebalo bi da bude uoči 3. aprila kada će se videti šta će biti sa Premijer ligom i ostalim takmičenjima.

Svetska zdravstvena organizacija je nedavno proglasila pandemiju koronavirusa koji se proširio na više od 110 zemalja sveta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram