Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Evropska asocijacija klubova (ECA) objavila je da vraća u svoju organizaciju devet klubova koji su bili vinovnici formiranja Superlige Evrope.

Superligu je u aprilu htelo da formira 12 klubova, od kojih Juventus, Barselona i Real Madrid ostaju i dalje isključeni. Totenhem, Mančester siti, Arsenal, Mančester junajted, Čelsi, Milan, Inter, Atletiko Madrid i Liverpul se vraćaju u ECA.

PROČITAJTE JOŠ:

Njujork Tajms je ranije objavio da su pobrojani klubovi izneli zahtev da ih ECA vrati u svoje „skute“, a sada je to i potvrđeno.

„S obzirom na posebne zahteve koji traže od odbora ECA da razmotri povlačenje odluke o prethodnom izlasku klubova iz aprila 2021, Izvršni odbor je odlučio da će devet klubova zadržati svoj status članova u ciklusu od 2019. do 2023. godine“, navodi se u saopštenju u ponedeljak.

Klubovi su morali da priznaju da Superliga Evrope nije u interesu fudbala i fudbalske zajednice na Starom kontinentu. Osim toga, veći deo njih se izvinio za počinjenu grešku.

„ODluka odbora ECA označava kraj ove turbulentne i žalosne epizode evropskog fudbala i u saglasnosti je sa našom namerom da u njemu jačamo vrednost jedinstva“, navodi Evropska asocijacija klubova između ostalog u svom saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar