Esteban Granero
Esteban Granero; Foto: EPA-EFE/KIKO HUESCA

Esteban Granero trebalo je da bude jedan od najboljih vezista sveta, ali će njegov doprinos svetu biti upamćen verovatno više po onome što radi van terena.

PROČITAJTE JOŠ

Danas je fudbalski penzioner nakon bogate karijere, a od 2009. do 2012. godine je nastupao u Realu, u kom je prošao omladinske kategorije.

Nakon toga ga je put odveo u Hetafe, Kvins park rendžers, Real Sosijedad i Espanjol, a onda je 2020. raskinuo ugovor i prešao u Marbelju.

Uz fudbalsku karijeru je i dalje radio na obrazovanju, pa je studirao psihologiju na Univerzitetu Komplutense u Madridu.

Ipak, po završetku karijere je u saradnji sa vrhunskim naučnicima razvio (i dalje radi na njemu) sistem veštačke inteligencije koji predviđa učinak i mogućnosti fudbalera.

Sada su odlučili da modifikuju taj sistem kako bi mogao da se koristi za borbu protiv koronavirusa.

U razgovoru „As“ je govorio i o Luki Modriću koji je produžio ugovor sa Realom jer igra vrhunski.

„Da sam na mestu Modrića, igrao bih do 87. godine. Nisam bio toliko dobar i bio sam daleko od tog nivoa. On je igrač koji dominira celo vrijeme, od tehnike do taktike. Prekrasno. On je Zlatna lopta, igra na stratosferskom nivou. Neće moći više da radi stvari koje je radio s 23 godine, ali može da radi mnoge druge koje nije radio pre i koje će klub poput Real Madrida smatrati luksuznim“, rekao je Granero.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar