Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: AP Photo/John Bazemore)

Dugo Nikola Jokić nije imao ovoliko prilike da se odmori kao u duelu Denvera i Atlante (133:117). Ipak, dobra partija saigrača omogućila mu je da nešto više vremena provede na klupi za rezervne igrače.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je imao najmanju potrošnju na jednom meču od početka sezone, pa je na terenu proveo „samo“ 26 minuta.

Samo jer je Jokić navikao sve da igra najmanje 36, pa i više minuta.

Srpski centar je još jednom bio maestralan jer je i sa smanjenom minutažom stigao do 20 poena (8/12 iz igre, 4/5 za tri), te je ostvario i 10 skokova i sedam asistencija, za koje se ne zna koja je od koje lepša.

Uspevao je da proturi loptu tamo gde niko nije mogao ni da zamisli da je moguće, a igrači Atlante su se na momente nemoćno gledali. Kao da su se pitali jednostavno „Kako?“.

Ipak, daleko od toga da je sve bilo idealno u igri Jokića. Jeste tri puta ukrao rivalima loptu, ali im je u tri navrata sam i prepustio posed.

Mnogi su se zabrinuli za ishod susreta kada je posle dva minuta treće četvrtine (nakon fantastične druge, 43:28 za Denver) Jokić upisao i četvrti faul. Trener Majkl Meloun nije imao previše izbora, poslao je Jokića na klupu i pokazao mu da tu mora da ostane barem do kraja te deonice u slučaju da u poslednoj bude neizvesno.

I Jokić je odmorio, ali su saigrači odradili lavovski posao. Samo u trećoj deonici su šutirali sa 58,1 odsto uspešnosti iz igre, pa i ne čudi što je Denver stigao do rekorda sezone sa 133 postignutih poena. Zanimljivo da ni u jednom momentu Jokić nije zapravo sedeo potpuno opušteno, već je često pored aut linije imao šta da savetuje saigrače. U jednom trenutku je čitava prva petorka Denvera to radila.

Ključan je bio doprinos Našona Bounsa Hajlanda, rukija za kog se već govori da je „krađa drafta“. Plejmejker koji je bio neophodan Denveru postigao je 24 poena (rekord karijere) uz četiri skoka i dve asistencije.

Odličan susret upisao je i Monte Morisa sa 21 poenom, dok je Džef Grin stao na 20.

Po staroj navici je u Atlanti bio najefikasniji Trej Jang, koji se nedavno verio, sa 34 poena, te tri skoka i 10 asistencija, a pratio ga je Džon Kolins sa 20 poena i 10 skokova.

NBA LIGA

Subota

Orlando – Majami 105:115

Atlanta – Denver 115:133

Boston – Golden Stejt 107:111

Nju Orleans – Milvoki 116:112 (103:103)

Juta – San Antonio 126:128

Minesota – Los Anđeles Lejkers 110:92

Portland – Šarlot 125:116

Sakramento – Memfis 105:124

BONUS VIDEO Anketa u Somboru – građani o Nikoli Jokiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar