Sautgejt
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Selektori muške i ženske fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt i Fil Nevil primaće manje plate od po 30 odsto tokom pandemije koronavirusa.

Sautgejt i Nevil su najplaćeniji u Fudbalskom savezu Engleske (FA). Sautgejt zaradjuje tri miliona funti godišnje, a Nevil do 300.000 funti.

Izvršni direktor FA Mark Balingem rekao je da su ovo „vremena puna izazova“ i da odluke „nisu lako donete“.

PROČITAJTE JOŠ

Svi zaposleni u FA koji godišnje zaradjuju 50.000 funti privremeno će primati manju platu za 7,5 odsto, dok će visoki zvaničnici primati 15 odsto manju platu.

Balingem je rekao da će zbog odloženih utakmica u FA kupu, mečeva reprezentacije Engleske i ostalih dogadjaja na Vembliju, Savez pretrpeti gubitak od oko 100 miliona funti, a da bi suma mogla da naraste i do 150 miliona funti, u zavisnosti od toga koliko će trajati kriza, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

„Kao i brojne organizacije širom zemlje i mi razmatramo finansijski model tokom ovog perioda. Želimo da preduzmemo razborite i prikladne korake da zaštitimo i podržimo FA i naše zaposlene tokom ovog nepredvidivog vremena“, rekao je Balingem, koji zaradjuje oko 800.000 funti godišnje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram