Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Engleske i Italije koja bi trebalo da se igra 27. marta na "Vembliju", mogla bi biti otkazana iz straha od širenja koronavirusa.

Postoji veliko raspoloženje među čelnicima FA Engleske i organizatorima utakmice da ona bude otkazana, a nagoveštaj takvog ishoda je i informacija koju su dobili redari o ljudi iz obezbeđenja na „Vembliju“ kojima je rečeno da njihove usluge neće biti potrebne.

Zvanično, u FA Engleske čekaju savet vladajućih struktura i neće doneti jednostranu odluku da otkaažu utakmicu koja je bila jedna od glavnih u pripremama za nastup tima na Evro 2020.

Poznato je da je zbog straha od epidemije virusa otkazan veliki broj sportskih događaja, a među njima i ragbi meč engleskog tima u Rimu.

Kako stvari stoje, teško je verovati da bi u postojećim okolnostima Vlada Velike Britanije izdala dozvolu reprezentativcima Italije da doputuju u London i odigraju utakmicu.

Savet Vlade je da svako ko se vratio iz Italije u proteklih 14 dana i ima simptome slične gripu obavezno bude u izolaciji i zatraži pomoć nadležnih zdravstvenih službi.

Otkazivanje meča sa Italijanima značilo bi da Englezi imaju samo jednu prijateljsku utakmicu do početka Evro 2020. U pitanju je meč sa Dancima koji je zakazan za 31. mart.