Foto: Printscreen Twitter

Fudbaler Mančester junajteda Edinson Kavani izvukao se i prošao bez crvenog kartona u meču sa Evertonom u sredu, iako je uhvatio rivala za vrat.

Urugvajac se našao u bliskom kontaktu sa Jeri Minom, defanzivcem Evertona i pravim UFC zahvatom ga bacio na travu stadiona Gudison u meču Liga kupa.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj incident se desio u 52. minutu meča i trenutku kada je bilo 0:0 na semaforu. Da ironija po „karamele“ bude veća, upravo je Kavani postigao gol u 88. minutu kojim je doveo Mančester u prednost.

„Crveni đavoli“ su na kraju pobedili sa 2:0, strelac drugog gola je bio Antoni Marsijal u šestom minutu nadoknade, a još uvek nije poznat povod za napad Kavanija na Minu.

„To su dvojica Južnoamerikanaca koji su i ranije imali neke svoje bitke, a ne tako davno su se sastali i u kvalifikacijama. Ovo je bila prava fudbalska utakmica, sa navijačima, startovima, žutim kartonima. Ja sam uživao“, rekao je Ole Gunar Solskjer, menadžer Junajteda posle meča.

Endrju Medli, glavni sudija meča nije video incident iz 52. minuta, a pošto u Liga kupu nema VAR sobe i te tehnologije, Kavani se izvukao, a sve je viđeno tek na ponovljenim snimcima.

Situaciju nije primetio ni menadžer Evertona Karlo Ančeloti, čak ni na snimcima, sve do pres konferencije. Za sličan start, nedavno je Arsenalov Granit Džaka dobio crveni karton, a nekadašnji fudbaler Gari Lineker kaže da bi i sada to bio slučaj, da je VAR bio na Gudisonu.

Inače, čarki je bilo i međusobno na relaciji Nemanje Matića i Bruna Fernandeša u Mančester junajtedu, koji je na kraju prošao u polufinale spomenutog takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar