Foto: SKY SPORTS / Planet / Profimedia, Šimánek Vít / ČTK / Profimedia

Eden Azar pokušava da odigra dupli pas sa Sezarom Aspilikuetom koji šalje loptu loše kao da igra seosku ligu u Banatu (ili u bilo kom zaseoku u Srbiji).

Belgijanac ispada iz kadra kamere, komentator ne zna o čemu se radi, a sa tribina se čuje glasno „buuuuuuu“, dok su se iz lože Liberti stadiona verovatno čule brutalne psovke.

PROČITAJTE JOŠ:

Tek koji sekund kasnije postaje jasno i zbog čega. Usporeni snimak kamere pokazuje šta je Azar uradio dečaku u opremi „labudova“. Šutnuo ga je kao najgori primitivac.

Fudbaleri kakav je Azar obično su pod reflektorima javnosti zbog svojih dobrih poteza na terenu.

Da nije baš uvek tako svedoči i taj slučaj koji se dogodio pre deset godina i zbog kog je dečak, Čarli Morgan, dobro zapamtio Azara.

Čelsi, za koji je Azar dugo nastupao, i Svonsi igrali su početkom 2013. u Liga kupu, a Eden je bio „vruća“ 22-godišnja glava.

Belgijanac je u godinama kasnije beskompromisnim potezima na terenu zaradio sebi transfer u Real Madrid i, premda se to nije završilo, u Čelsiju je bio jedna od glavnih zvezda.

Revanš Liga kupa i 0:0 je, Čelsi iz prvog meča ima 0:2 sa Stamford Bridža, igra se 78. minut i „plavcima“ treba gol po svaku cenu.

Bane Ivanović je zapržio svom timu čorbu i napravio kardinalnu grešku pred svojim golom, izgubio je loptu i Miču je to kaznio golom za 1:0. Još goru stvar je Ivanović uradio pred nadoknadu vremena prvog meča kada je povratnom loptom častio rivala za 2:0.

To možda neće odrediti kasnije sudbine Edena Azara i Čarlija Morgana, ali će svakako zapečatiti sudbinu Čelsija u tom Liga kupu.

Svonsi je otišao dalje i onda „pregazio“ Bredford sa 5:0 za trofej. Međutim, svima će ostati u glavi detalj iz 78. minuta revanša polufinala kada je, tada 17-godišnji Čarli Morgan krenuo po loptu pošto je ona izmakla Aspilikueti i otišla u gol-aut.

Azar je tada šutnuo u stomak tinejdžera, skupljača lopti, koji je deset godina kasnije postao milioner.

Jedini potez na fudbalskom terenu je što je probao da uspori izvođenje prekida golmana Svonsija, što je iznervirao Azara koji je zaradio crveni karton.

Za nekoga ko nije ni kročio na teren i ušao u igru – više nego dosta. Jer, ko zna šta bi bilo da je Azar ostao u igri u poslednjih petnaestak minuta. U fudbalu smo viđali i veća čuda.

Bilo kako bilo, Morgan je, izgleda na vreme video da njegova budućnost nije u fudbalu, pa se okušao u biznisu i ostavio daleko iza sebe ono što se desilo na Liberti stadionu.

Pa ipak, to je i njega na neki način gurnulo u prvi plan, pošto se Belgijanac izvinjavao za incident, ali se pravdao prilično besmisleno, glumeći nevinašce.

Foto: SKY SPORTS / Planet / Profimedia

„Dečak je stavio celo svoje telo na loptu i ja sam pokušavao da šutnem loptu. Mislio sam da sam šutnuo loptu, a ne dečaka. Izvinjavam se“, rekao je tada Azar, a Čarli je odlučio da ga ne tuži. Na kraju večeri se i rukovao sa fudbalerima Čelsija.

Ako koza laže, rog ne laže, pa tako kamera pokazuje nameru da šutne momka koji danas može da ga plati, jer Morgan danas ima oko 45 miliona evra na računu.

Zajedno sa partnerom Džeksonom Kvinom je 2016. pokrenuo „Au Vodka“, jedan od fanova je Ronaldinjo, ali i UFC borac Pedi Pimblet, dok je klijent Flojd Mejveder sam pozvao Morgana i njegovog partnera za saradnju.

„Imamo ugovor sa Flojdom, preko zajedničkog prijatelja i muzičkog producenta Frosta i rečeno nam je da Flojd voli brend i da mu se dopao ukus crnog grožđa. Pitali su nas da li mogu da ponesu nekoliko boca kad Mejveder krene kući i mi smo rekli, naravno, što da ne. Flojd je kasnije objavio fotografiju na Instagramu i to dok god ga uključujemo u nešto veliko u Americi“, kazao je Morgan 2021. za Vels Onlajn.

Foto: SKY SPORTS / Planet / Profimedia

Morgan je 24. na listi mladih bogataša, a on i prijatelj od detinjstva su na ideju o pokretanju alkoholnog brenda došli tako što su njihovi prijatelji na rođendane za punoletstva donosili, kako sam kaže „neke stare votke“, koje im se nisu dopadale i „bile su im dosadne“.

Prvobitna ideja koja je donela uspeh je bila zlatna boca, a kasnije su dodavali i ukuse i boje samom piću.

A da, treba biti pošten pa napomenuti da je „mali“ Morgan sin Martina Morgana, direktora Svonsija, ali je alkoholnu imperiju stvorio sam sa prijateljem počev od jedne dobre ideje.

I možda jednog incidenta sa čuvenim fudbalerom koga će Morgan jednog dana verovatno prešišati po bogatstvu, pošto već sada može da pronađe novac da ga dovede u klub kod oca.

BONUS VIDEO: Sudija pokazao crveni krug umesto kartona i zbunio sve na stadionu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar