Foto: EPA-EFE/Catherine Ivill

Legenda želi da sačuva istoriju kluba.

Džon Teri je izdao saopštenje u kojem potvrđuje da je deo konzorcijuma koji se nadmeće za kupovinu Čelsija.

PROČITAJTE JOŠ

On je istakao da se pridružio konzorcijume „True Blues“ koji namerava da kupi 10 odsto udela u Čelsiju.

Bivši defanzivac Engleske i legenda Stamford Bridža, stavio je svoje ime iza grupe koju podržavaju navijači i koja ima za cilj da kupi 10 odsto udela u klubu. Teri se nada da će sačuvati „istoriju i nasleđe“ Čelsija nakon što je odigrao 717 mečeva za tim iz Londona između 1998. i 2017. godine, osvojivši pet titula u Premijer ligi i Ligu šampiona.

Bivši defanzivac žena Čelsija Kler Raferti takođe je uključena u „The True Blues“, koja je uspostavila kontakt sa Rejn grupom, bankom koja nadgleda prodaju kluba. Konačne ponude su podnete u petak i Teri je izrazio nadu da će biti „poželjan investitor“ u novoj hijerarhiji.

„Čelsi je bio tako važan deo mog života 22 godine. Želim da vidim klupsku istoriju i nasleđe zaštićene dok ulazimo u novu eru sa ljudima istomišljenika koji imaju istu dugoročnu viziju da izgradimo najbolji fudbalski klub na svetu i shvatimo koliko je važan naš DNK“, napsiao je Teri na Tviteru.

On je objasnio da je želeo da se pridruži ljudima koji to razumeju.

„Pošto sam se sreo i čuo o čemu se radi o konzorcijumu „The True Blues“, znam da razumeju. Oni su grupa doživotnih navijača Čelsija i vlasnika sezonskih ulaznica koji su kreirali koncept koji će dopuniti i pomoći svakom željenom ponuđaču da vodi klub“.

On je objasnio koji su ciljevi.

„Ova inovativna struktura je osmišljena tako da uključuje sve navijače Čelsija kako bi zaštitila naš klub“.

Ambiciozni plan ima za cilj da jednog člana „The True Blues-a“ stavi u odbor Čelsija kada se pojavi nova rukovodna struktura. Abramovič je bio vlasnik kluba tokom velike većine Terijevih igračkih dana, pošto ih je kupio 2003.

BONUS VIDEO Piksi o spisku reprezentativaca i predstoječim mečevima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar