Vilšir na utakmici protiv Zvezde, Foto: Starsport

Nekadašnji as Arsenala Džek Vilšir više nema angažman, a nema ni zainteresovanih klubova koji bi ga doveli.

On je u nedavnom razgovoru za Atletik priznao da ga takva situacija pogađa, jer ima samo 29 godina, kada bi još uvek mogao (i trebalo bi) da igra fudbal na visokom nivou.

PROČITAJTE JOŠ:

Činjenica je da Vilširov stil života van terena nije priličio vrhunskom igraču, ali je on i dalje bio jedan od najperspektivnijih igrača „tobdžija“.

Kada se pojavio, bio je najmlađi debitant tog kluba u kom je proveo desetak godina do 2018. Ni u Arsenalu nije išlo uvek kao po loju, pa je bio na pozajmicama, mučile su ga i povrede, a tek nakon Arsenala kreće po zlu.

„Poslednju povredu sam imao još januara prošle godine. Mnogi me onda pitaju kako sam za dve i po godine u Vest Hemu odigrao samo 19 utakmica. Odgovaram im ono što je činjenica: bio sam spreman većinu tog vremena, ali me menadžeri nisu stavljali u tim“, kaže Vilšir, a prenose engleski mediji.

Džek je svojevremeno bio izabran i za najboljeg igrača kluba u prvoj seniorskoj sezoni. To vreme deluje kao davno prošlo.

„Svakog dana ustajem i kažem sebi da moram da treniram i da moram da nađem mesto gde ću to da uradim. Dignem se, nekako pronađem motivaciju, ali onda se pitam zbog čega to radim. Rekao sam menadžeru da ne želim da budem u situaciji u kakvoj jesam i da čekam hoće li me neko dovesti u januaru, jer će mi tako biti upropašćena još jedna sezona“, kaže Vilšir.

Pored Arsenala, Boltona, Vest Hema i Bornmuta, igrao je i za reprezentaciju Engleske. Bio je deo tima Arsena Vengera i u Ligi Evrope kad se igralo protiv Crvene zvezde.

„To što mi zbog teške situacije u mojoj karijeri zadirkuju decu u školi, rugaju im se da me niko ne želi. Tako me sin pita: ‘Zašto te nijedan klub neće?’ Što da mu odgovorim na to?“, pita Vilšir.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar