FOTO: EPA-EFE/TANNEN MAURY
FOTO: EPA-EFE/TANNEN MAURY

Prelazak Demara Derozana u Čikago Bulse bio je produkt njegovog dugogodišnjeg prijateljstva sa Nikolom Vučevićem.

PROČITAJTE JOŠ:

Derozan je pre dve nedelje potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom Čikaga vredan 85 miliona dolara, a pored njega stigli su još i Aleks Karuso i Lonzo Bol.

Bivši igrač San Antonio Sparsa će u predstojećoj sezoni konačno biti u istom dresu sa Vučevićem, koji mu je prijatelj punih 12 godina.

Malo je poznato da su njih dvojica proveli jendu sezonu zajedno, kao brucoši univerziteta Južna Karolina. Nakon, ispostaviće se dugog pregovaranja i dogovora između dva igrača, konačno su uspeli da se nađu u istom timu.

Ozbiljniji razgovori između njih dvojice pokrenuti su prošle sezone, kada su nastupali jedan protiv drugog.

„Razgovao sam s njim tokom meča Bulsa i Sparsa. Nikola je rekao: Gledaj, ti ćeš biti uskoro slobodan igrač, da vidimo šta možemo da učinimo sada. Odgovorio sam mu da ću imati na umu ovu opciju, a vremenom je prelazak u Čikago postajao je sve logičniji razvoj događaja“, rekao je Derozan u podkastu kod Gilberta Arinasa, nekadašnjeg NBA asa.

Pojavile su se informacije da se Nikola Vučević trenutno nalazi u Baru, sa ekipom Mornara, sa kojom trenutno trenira, ali izvesno je da će brzo krenuti put Amerike, kako bi otpočeo pripreme za novu sezonu sa ekipom.

Izgleda da hemije u ekipi Bulsa sledeće sezone neće manjkati, a da će apetiti biti veliki. Malo je verovatno da Čikago može do neke senzacije kao što je osvajanje titule ili finale, ali ulazak u plej-of bi bio uspeh za početak možda neke dosta uspešne ere Čikaga, koji, čini se, nije bio ovako konkurentan još od Rouzovog vremena.

Da se razumemo, daleko je i sada od toga, ali od nečega se mora (ponovo) početi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar