Kristijano Ronaldo
Foto: EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Kristijano Ronaldo je u utorak uveče poručio agentu Horheu Mendešu da je vreme za ofanzivu na Mančester, ali ovog puta na plavi deo ovog grada. Sve to bi moglo da znači da je Ronaldo spreman da pronađe konformističku crtu ličnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Ko god da je ikada pričao sa Ronaldom bez izuzetka je tvrdio da je Portugalac pravi narcis, opsednut sobom, svojim telom, ali i da je veliki radnik kakav se gotovo ni ne viđa u sportu.

Ronaldo je izdao naredbu da mu se „završi“ transfer, iako navodno ispunjava svoje obaveze prema Juventusu maksimalno. Zapravo je na poslednjem prvenstvenom meču igrao samo pola sata, a na treningu u sredu je odjednom osetio bol u desnoj ruci, te je morao da napusti igru.

I dok se ta situacija raspetljava, ima još tačno sedam dana do kraja prelaznog roka, mnogi se pitaju zbog čega je Ronaldo izabrao baš Mančester siti.

Procenio je Portugalac da najviše šanse ima upravo sa „građanima“ da osvoji još barem jednu Ligu šampiona, a prednost je Siti dobio u odnosu na ostale i zbog trenera Pepa Gvardiole. Ronaldo ga izuzetno poštuje, pa je njega video kao jedan od glavnih faktora.

Foto: Tanjug / Andrea Bressanutti/LaPresse via AP

Ipak, ukoliko je pogledao ijednu sezonu Gvardiole u Sitiju trebalo bi da mu je jasno da nema sigurnih startera na „Etihad“ stadionu. Za svaki minut igrači moraju da se izbore krvavim radom na treninga, a Siti na taj način dominira u Engleskoj. Osvojio je sve domaće trofeje (prvi put posle više od 100 godina uzeo domaću tripletu), a Premijer ligu je završavao sa rekordnim brojem osvojenih bodova.

Sve ovo navodi na zaključak da bi Ronaldo morao da pronađe formulu po kojoj on neće biti gazda u svlačionici i neće se pitati baš za sve. Svakako će se njegova reč i te kako poštovati, ali Kevin de Brujne bi i dalje trebalo da bude mozak tima.

Rahim Sterling, Fil Foden, Džek Griliš, Feran Tores, Rijad Marez, Gabrijel Žesus – spisak igrača koji bi mogli da dele minute sa Portugalcem je zaista dug. Zapravo, oni bi morao da deli minute sa njima i da pristane da bude samo jedan šraf u mašineriji koja će juriti ka Ligi šampiona.

Ipak, Ronaldo bi svakako dobio ogromnu platu u Sitiju, iako je pitanje da li bi uspeo da dobije platu od 31 milion evra koliko ima u Juventusu. Da li sa 36 godina i dalje može da traži još više novca?

Svakako mu para neće nedostajati, a sam povratak u Premijer ligu bi ga učinio još atraktivnijim sponzorima, pa bi sve to mogao da naplati višestruko. Povratak u Englesku se uvek isplatio, a i Siti nema dilemu da će prihodovati. Uostalom, samo za 24 časa je više od pola miliona dresova Ronalda bilo prodato kada je objavljeno da je novi igrač Juventusa.

Ronaldo je imao impresivne brojke i u Seriji A, a mnogi su skloni da ga otpišu jer tvrde da u Engleskoj ne može da ponovi takve rezultate. Ipak, koliko puta do sada je razuverio sve neverne Tome, pa će mu to samo dati dodatni motiv.

Ipak, Portugalac bi ovom odlukom direktno ugrozio svoje nasleđe. Naime, ovako je jedna od najpoznatijih sedmica kluba svih vremena, a prelaskom u Siti bi postao ništa drugo do – izdajnik.

Navijači mu to ne bi oprostili, morao bi da proživljava pakao prilikom svakog gradskog derbija, ali i van tih dana se ne bi kretao potpuno slobodno.

Engleski mediji već pišu da bi ovo razbesnelo navijače „crvenih đavola“, pa ne bi bilo nikakvo iznenađenje da gledamo spaljivanje dresova Portugalca.

Da sve bude utoliko gore pojavljuju se njegove izjave iz 2013. godine.

„Da igram za Siti, a ne Junajted? Neću to da uradim. Zašto? Zato što je moje srce pripada Junajtedu, eto zašto. Mogu da kažem da bi bilo veoma, veoma, veoma, veoma, veoma, veoma, veoma teško da igram u Sitiju. Veoma teško zbog Junajteda“, rekao je Ronaldo dok je i dalje navijačima u ušima odzvanjalo to „veoma“.

Dve godine kasnije je imao sličnu izjavu.

„Stvarno mislite da će novac promeniti moju odluku sa 30 godina? Ja ne mislim tako. Mislim da to neće biti problem. Ako pričamo o novcu onda bi trebalo da odem u Katar, tamo verovatno ima više novca nego u Sitiju. Nije sve u novcu, ima nešto i u strasti“, kratko je odbacio navode da bi mogao u Siti.

Ipak, samo šest godina kasnije bi Ronaldo mogao da zažali zbog svojih reči jer sada Siti ima i zapažene rezultate. Prošle sezone je stao na korak od osvajanja Lige šampiona, a Ronaldo sebe vidi samo u klubu top klase. Pokušavao je da iz Juventusa izvuče maksimum, ali je shvatio da je još jednom vreme za promenu. Ovog puta bi u Mančesteru pokušao da osvoji još jednu „Zlatnu loptu“ i tako se i po ovom parametru izjednači sa Lionelom Mesijem po brojku individualnih nagrada.

Želja Ronalda za takmičenjem mogla bi da bude jača i od odanosti Junajtedu. Do sada Ronaldo nije odbacio, nije demantovao da je od menadžera tražio prelazak u Siti. Do sada je to uvek radio ekspresno.

Bonus video: Upoznavanje i prvi trening Lea Mesija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar