Foto: Starsport

Krenuo je Partizan bojažljivo, nesigurno, bez ideje kako da uopšte ugrozi gol Crvene-zvezde. Odbrana je delovala nesigurno, mučila se i izgledalo je da će crno-bli biti u ozbiljnom problemu. Kada je Bukari postigao jedan od najlepših golova u derbijma, kao da je to bio prekkidač koji je odjednom pokrenuo zgrčeni Partizan. Kao da je spao teret, pritisak i probudio se inat, ali je Partizan počeo da napada i da pokazuje da je ovaj tim Zvezde i te kako ranjiv. Nisu uspeli da već do poluvremena izjednače, ali je u nastavku ekipa nastavila u tom ritmu i posle penala došla do izjednačenja.

Mogao je Partizan do kraja i do pobede, ali je Rikardo odigrao još jedan loš derbi i promašio veliku šansu za pobedu. Drugo poluvreme, Traore, sve bolji Živković i još nekoliko stvari daju pravo Petriću da se nada da bi ekipa konačno mogla da proigra i da na tome gradi u nastavku sezone. Prvenstvo je možda već izgubljeno, ali ostaje borba za još jedno proleće u Evropi i moraće crnobeli d aigraju mnogo hrabrije.

PROČITAJTE JOŠ:

Popović – Skinuo je dve lopte Popović u prvom poluvremen, ali kod bombe Bukarija nije imao šta da traži. Njegova ispucavanja napred su uglavnom pronalazila mete, ali je Partizan bio bezopasan u tim pokušajima jer su igrači u polju gubili loptu. U nastavku pokupio sve to je trebao, bio brz u pokušaju da povuče kontru i generalno branio odličan derbi – 7.

Urošević – Kod prve šanse za Zvezdu koju je imao Eraković je lopta došla sa njegove strane, ali teško da je tu bilo išta njegova greška, jer je bio u odličnom bloku. Do kraja prvog dela odradio sjajan defanzivan posao, dobio mnogo duela, ali ga nije bilo nigde u napadu kao i čitavog tima. Nije se ni u nastavku ofanzivno istakao, ali je ponovo bio dobar u zaustavljanju protivničkih akcija – 6.5

Vujačić – Bio je nemi posmatrač kada mu je Eraković uleteo iza leđa i već na startu promašio veliku šansu, delovao je prilično nesigurno i previše lako ispao kod velike šanse za Kataija kada je Traore sjajno zaustavio napad. Ponovo loš u odbani crnogorski reprezentativac. U nastavku je i on bio sigurniji, ali mora mnogo bolje ako Partizan želli stabilnost u zadnjoj liniji. Dolazak Traorea bi i njemu i ostatku odbrane mogao da olakša život – 6.

PROČITAJTE JOŠ:

Marković – Počeo nesigurno, ali uspevao nekako da čisti lopte i bio uglavnom prilično solidan. Dobro su i on i Vujačić uštopovali Pešića ali su se mučili saubacivanjima iz drugog plana Zvezdinih vezista. Imao veliku šansu u prvom poluvremenu kada je mogao da donese izjednačenje. Kako je utakmica odmicala, igrao sve bolje, a istakao se intervencijom kada je zaustavio veliku kontru i izblokirao Bukarija – 7.

Živković – Sve što je Partizan u prvom poluvremenu stvorio dolazilo je sa njegove strane u kombinciji sa Dijabateom. Defanzivno imao jedan dule sa Rodićem i lako ga dobio, a onda je iznudio penal posle jednog prekida u situaciji kada je malo to ko očekivao. Još nekoliko puta sjajnim driblinzima izluživao Rodićapo levoj strani. Jedan od njegovih najboljih mečeva ove sezone – 7.5.

Belić – Bilo je Belića svuda, trudio se, uazio u duele i mnogo ih je dobio, ali je često i pravio greške. Ipak, utisak je da su on i Traore u defanzivnom smislu bili Partizanova najbolja defanzivna kombinacija jer je Zvezda veći deo igre bila odsečena kroz sredinu. Samo jedan beg Kataija i ostatak akcije po krilima. Na kraju se povredio – 6.5

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Traore – Preorao je teren novi igrač Partizana i hladnokrvno dobijao duel za duelom. Njegov trk i zaustavljanje Kataija podsetilo je na poteze Kantea i Makelelea. Bio noćna mor az Zvezdine srednake, ali je u ofanzivi nije briljirao. Osim lopte na krila, i par solidno povučenih kontri, ostalo je bilo prosečno. Ipak, svoj primarni zadatak je odradio i zato je PArtizan defanzivno izgledao najbolje od početka sezone. Napravio sjajan faul na kraju za žuti karton, ali prekinuo kontru. – 7.5

Natho – Igrao je Izraelac od početka iako su mnogi sumnjli da može u kratkom periodu da izdrži takav tempo. Nije uspevao da poveže igru Partizana prvih pola sata, ali je u finišu prvog dela pronašao ritam. Bio sjajan i u presingu i terao štopere rivala na ispucavanja. Kada je došao trenutak da izvede penal, još jednom pokazao da je nepgrešiv i vratio Partizan u igru. Dobio ogoman aplauz na kraju – 6.5

Menig – Izašao je u 67. minutu, a teško da je neko primetio da je igrao. Iako se Partizan branio, nije biio pretnja niti opcija ni za kontranapde. Daleko od lopte i od šanse da ugrozi gol rivala. Delom je to bilo uslovljeno i izuzezno defanzivnim Urševićem i željom da se napada po drufom boka. Nova loša patija ove sezone – 5.5

Dijabate – Ponovo je Dijabate od starta bio najaktuniji igrač Partizana u napadu, trudio se, napadao, probija, driblao ali bez ulinka Imao nekoliko pokušajja koji nisu uodili plodom. U drugom poluvremenu sjajno istrčao okontru, možda mogao i sam d azavrši, ali je onda usledio loš pas za Rikarda – 6.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Gomeš – Nastavio je sa svojim kriminalnim igrama u derbiju. Jasno jeda pored gabaritnih zvezdinih štopera teško može da dođe do izražaja, ali kada mu se iznenada otvorila velika šansa on je neometan umesto u mrežu tukao pored stative i propustio priliku za preokret – 5.

Jović od 66 – Odmah nakon ulaska imao jedan sjajan prodor kada je naterao Milunovia na prekršaj na i ici kaznenog koji je mogao da se pretvori u penal. Psole toga osim velikog truda i nekih grešaka, nije uspeo da uradi ništa – 6.

Andrade od 66 – Nije bio preterano aktivan u ofanzivi, lai je pokupio nekoliko lopti i presekao napad. Deluje daje Petrić želeo da mu Andrade odgvori deanzivno što je i dobio, ali je Partizan morao da juri pobedu, aon je bio daleko od gola. OSim jedne dobre akcije, ponovo napadački nekonkretan – 6.

Fejsa od 83 – Premalo vremena da bi bio ocenjen.

Baždar od 88 – Premalo vremena da bi bio ocenjen.

Petrić – Najbolja igra Partizna od njegovog dolaska, ali tto i nije bilo tako teško s obzirom koliko su crno-beli izgledali loš ranije. Ekipa ušla sa velikim grče što je neshvatljivo i na čemu če morati da radi. Ipak, uspeo je da ih podigne na polivremenu i da na teren izađe neki mnogo opasniji Partizan. Utusak je da je na kraju Petrić igrao previće ziheraški kada je delovalo da je Zvezda koju je Partizan nadtrčao u nokdaunu i da samo treba završni udarac. Mada, da je Rikardo dao gol iz velike šanse, o ovome ne bi pričali – 6.5.

BONUS VIDEO Navijači Partizana skandiraju Vučiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar