Srbija Švajcarska Foto:REUTERS/Hannah Mckay

"Orlovi" poraženi kod kuće.

Reprezentativac Srbije u fudbalu, Dušan Vlahović, analizirao je poraz od Mađarske (2:1).

Pročitajte još

Srbija je poražena na svom terenu od Mađarske u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Analiziraćemo utakmicu. Ova utakmica nam je bila jako bitna. Imali smo šansu da napravimo veliki korak unapred ka Evropskom prvenstvu. Mislim da smo u prvom poluvremenu bili onakvi kako se očekuje od nas. I u drugo poluvreme smo ušli agresivniji. Kreirali smo šanse. Njihov golman je imao nekoliko intervencija. Ne bežimo od toga da je ova utakmica mogla da prelomi kvalifikacije. Ostaje nam utakmica sa Litvanijom gde nam je imperativ pobeda. Moramo odatle da se vratimo sa sva tri boda“, rekao je Vlahović nakon utakmice.

Srbija je imala prednost, ali je dozvolila preokret.

„Sigurno je da neće biti lako. Ni protiv jedne reprezentacije nije lako igrati. Mi smo reprezentacija Srbije. Uvek treba da idemo na pobedu. Šta god da se desi naš cilj treba da bude pobeda. Sigurno je da neće biti lako. Nama ne preostaje ništa drugo, imperativ nam je pobeda kako bi smo kraj ovih kvalifikacija uveli u neku mirniju luku“, dodao je Vlahović.

Jedini gol za „orlove2 delo je Mađara Atile Salaja koji je postigao autogol.

„Neočekivano je da smo primili dva gola. Analiziraćemo. Mislim da su i oni imali malo sreće kod tih golova. Sigurno da ne bežimo od odgovornosti, to ne može da bude izgovor zašto nismo dobili utakmicu. Imali smo prednost. Mislim da smo trebali u tim momentima još više da napadnemo, da postignemo još neki gol i da zatvorimo utakmicu. Treba da izvučemo pouke iz ove utakmice“, dodao je Vlahović.

Srbija je sada druga u grupi sa sedam bodova, Mađarska je prva sa 10, iza je Crna Gora na trećem mestu sa pet, dok Litvanija i Bugarska imaju po dva. Prvoplasirane dve ekipe iz grupe izboriće plasman na Evropsko prvenstvo.

„Mi smo svi tim. Kada primimo gol svi smo primili gol. Primili smo dva gola, da ne kažem nesrećno… ali to ne umanjuje činjenicu da smo u napadu mogli bolje. Naravno da nam je svima žao i da nam nije svejedno, ali ako budemo previše razmišljali o ovoj utakmici mislim da nećemo biti skoncentrisanoi za narednu. Ostaje žal za ova tri boda, idemo dalje“, zaključio je Vlahović.

Narednu utakmicu Srbija igra protiv Litvanije u gostima u nedelju od 20.45.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar