Dušan Tadić
Foto: FSS

Dušan Tadić je bukvalno prolio krv za Srbiju. Pamti i dalje povredu nosa u kvalifikacionom meču protiv Velsa kada mu je Nil Tejlor napravio ozbiljan problem.

Novi rekorder reprezentacije sa 105 nastupa u dresu „orlova“ otkrio je da je danima mislio samo na osvetu.

PROČITAJTE JOŠ

Imao je puno poverenje Slavoljuba Muslina, bivšeg selektora Srbije, a otkrio je kako je u jednom trenutku u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dobio neugodan udarac.

„Selektor Muslin je stvarno odradio isto neverovatan posao. Igrači isto, stvarno nas je namestio kako treba, jer pre toga je mnogo bilo sve nekako nakaradno i nije bilo u najboljem redu i on je došao i posložio sve to. I stvarno je bila teška i utakmica i te kvalifikacije. Igrali smo 1:1 sa Velsom. Tako da uvek ćemo pamtiti te utakmice. Bukvalno nije krv mogla da stane, ne znam ni ja, oko 10-15 dana. Baš sam imao ozbiljnih problema i doktor se čudio posle, kad sam se vratio u klub tada u Sautempton. Bukvalno sam ostao bez krvi. „Ja ne znam kako igraš fudbal, rekao, ne možeš igrati.“ A ja sam se osećao onako posle toga malaksao, nisam imao snage. Rekao je, ti nemaš uopšte krvi“, pričao je Tadić za FSS.

Zatim je pojasnio šta je usledilo dalje.

„Morali su mi dati infuziju. Vozači su mi davali. Sigurno nećemo zaboraviti to. I celu utakmicu nije mogla da mi se zaustavi krv. Oni su mi rekli, moraš da izađeš. Ja sam rekao doktoru Mladenoviću da mi namesti nos. On mi je namestio nos u tom momentu. I eto, nastavio sam utakmicu. Bukvalno sam hteo žargonski rečeno da ubijem tog igrača što me udario. Bio je onaj neki levi bek, onaj Tejlor. Igrao je tada u Aston Vili. I toliko mi je bilo krivo što kad smo igrali sledeću utakmicu, samo sam razmišljao o toj utakmici da igram protiv njega. Znači, bukvalno sam razmišljao kako ću da ga uništim. Znači, ima da ga… Poješću ga, i loptu i njega. Ima da ga driblam, da ga nosim na leđima. Bukvalno mi je sve proletelo i ima da ga udaram. Sve ću da mu radim. Samo sam o tome razmišljao.“

Ipak, nikada se nisu susreli opet.

„I on nije došao. Toliko sam se iznervirao, ne mogu vam opisati. Samo sam o tome razmišljao. Kad sam video da nije na spisku, mnogo mi je bilo krivo. On je išao na loptu. Nije realno da ide tu na loptu. Ali sam hteo sportski da ga malo istučem, ali i da ga izvozam i da bukvalno se oseća loše. Tu fotografiju da nisi ti izvukao, ja bih je pronašao i pitao da nešto vidiš.“

BONUS VIDEO Gol Tadića za 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare