Kapiten fudbalera Srbije Dušan Tadić uverava da su svi spremni da odigraju za pobedu protiv Mađarske na Puškaš areni.

Foto: Nova.rs

Srbija i Mađarska se sastaju u subotu uveče od 20.45 u jednom od najbitnijih mečeva godine, što zbog pritiska rezultata, što zbog neophodnog samopouzdanja za meč sa Crnom Gorom, posle čega posao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj može da bude mnogo lakši.

PROČITAJTE JOŠ:

Tadić je rešen da se slika od pre mesec i po dana i poraza u Beogradu od istog protivnika (1:2) promeni i namerava da to pokaže na terenu.

„Jeste, svi su spremni, orni, tako da želimo… dosta smo dobro igrali na gostujućim terenima i želimo to da nastavimo. Prva sledeća utakmica je najbitnija i videćemo kako ćemo se odvijati. Naši ciljevi su isti i posle toga igramo važan meč kod kuće. I da sada ne pobedimo, moramo u utorak da pobedimo. Želimo dobru igru, timski duh je jako bitan i hoćemo da to i pokažemo“, jasan je Tadić pred utakmicu.

Dodatni motiv je i to što ovaj meč podseća pomalo na onaj s Portugalom pre dve godine u kvalifikacijama za Mundijal, kada je pobeda bila imperativ i kad se igralo u gostima.

„U gostima se uvek nameštalo da su to neke odlučujuče utakmice. Možda nas je i taj pritisak nosio, ne znam šta je to. Imali smo i kod kuće dobrih rezultata, ali smo dobro prolazili i u gostima. Pružali smo dosta dobre partije, bitne, volimo da igramo na lepim stadionima i terenima i možda nas je to inspirisalo“, istakao je Tadić.

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Prokomentarisao je i sam stadion Puškaš arenu za koji kaže da će ga posebno inspirisati.

„Jeste, igrali smo ovde već dva puta, jako kvalitetan, dobar stadion, mada ne treba da umanjimo i naše. Marakana je u odličnom stanju i teren je bio nikad bolji, ali ovo je nov stadion, lep i lepo je videti i igrati na ovim stadionima“, kaže Tadić.

Nada se da će u Budimpešti biti i srpskih navijača, kojih u Beogradu prošlog meseca nije bilo zbog kazne.

„Iskreno, da. Koliko sam čuo, biće i naših ljudi, ali biće domaća publlika u većini. Dosta je blizu naše zemlje, pa očekujem i dosta naših ljudi i nadam se lepoj podršci“, poziva kapiten pristalice „orlova“ da dođu.

Prebacio se potom i na dešavanja u novom klubu, Fenerbahčeu, gde se dobro snašao od letošnjeg prelaska. Želeo bi da formu iz kluba prebaci i na teren u subotu uveče i da na isti način pomogne Srbiji.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Jeste, prijalo mi je sve je super, lep je grad, klub je odličan, navijači isto. Sve ide kako treba sad treba da završimo kako treba. Uvek je bitno da budeš u dobroj formi i da imaš kontinuitet. Dobar si koliko ti je dobra sledeća utakmica i svaki put je novo dokazivanje“, objasnio je kapiten Srbije.

Kada poredi meč sa Portugalom i ovaj u Budimpešti, po važnosti prednost ipak daje onom iz Lisabona. Bio je poslednji u kvalifikacijama i samo je pobeda Srbiju vodila dalje.

Ovog puta to nije slučaj, ali je ovog puta pritisak zbog toga što je u kvalifikacijama za Katar ekipa Portugala bila favorit u grupi, a na osnovu pređašnjih rezultata i imena protivnika, ovog puta se to očekivalo da bude Srbija.

„Slažem se (da je meč sa Portugalom bio bitniji), ono je bila direktna za plasman u Katar, a sad treba ostvariti dobar rezultat i sa Crnom Gorom i Bugarskom, ali naravno da je bitna i da želiš da pobediš, jer je to prirodno i sportski“, naveo je Tadić.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Trening reprezentacije Srbije pred meč protiv Mađarske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar