Foto: EPA-EFE/Frank Augstein

Novi problemi.

Fudbalska reprezentacija Italije biće lišena pomoći povređenog Federika Kijeze u naredna dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se sledećeg leta održava u Nemačkoj.

Kijeza se povukao iz kampa reprezentacije jer je utvrđeno da povreda mišića zbog koje nije igrao prošlog vikenda za Juventus, takve prirode da iziskuje dužu pauzu.

PROČITAJTE JOŠ

Saigrač Dušana Vlahovića tako neće moći da pomogne saigračima u sutrašnjem meču protiv Malte u Bariju, kao ni u utorak protiv Engleske u Londonu.

Povreda Kijeze nije jedini problem za selektora „azura“ Lučijana Spaletija, pošto protiv Malte neće moći da igra ni vezista Lacija Matija Zakanji, kao ni Nikolo Zaniolo i Sandro Tonali, koji su optuženi da su učestvovali u kladioničarskom skandalu.

Aktuelni evropski šampion Italija je propustio prethodni Mundijal u Kataru, a u opasnosti je i da ostane bez mogućnosti da brani kontinentalnu titulu, jer je trenutno na drugom mestu grupe C sa sedam bodova iz četiri meča.

Isti broj bodova imaju i Ukrajina i Severna Makedonija, ali i meč više. Italija do kraja kvalifikacija ima izuzetno težak raspored jer gostuje Engleskoj i Ukrajini, pa bi joj u slučaju oba poraza bile nedovoljne pobede kod kuće protiv Malte i Severne Makedonije.

BONUS VIDEO Sve je jednostavno kad kombinuju Tadić i Džeko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar