Dusan Tadic, Madjarska Srbija
Foto: Printscreen Nova.rs

Fudbaler Srbije Dušan Tadić žali zbog poraza od Mađarske u sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Foto: Nova.rs

Srbija je i u drugom meču sa Mađarima poražena istim rezultatom 1:2, ovog puta u Budimpešti i ostala je da „visi“, čekajući utorak i meč sa Crnom Gorom da bi se približila Evropskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tadić smatra da su „orlovi“ uprkos porazima bolji tim, što su pokazivali samo u nekim delovima dvomeča sa „lakom konjicom“.

„Jeste, mislim da smo mnogo bolja ekipa od njih i da nismo smeli da izgubimo dva puta. Ajde ona prva utakmica tamo, realno je bilo nerešeno, a ova utakmica sada… Mislim da su se i oni malo uplašili i da smo morali u drugom poluvremenu da postignemo golove. Imali smo dosta prilika i ne znam šta bih rekao. Morali smo da dobijemo, razočarani smo, ali moramo da gledamo dalje i da se fokusiramo na utorak“, prvi su utisci kapitena Srbije, koji je kao rezerva ušao u drugom poluvremenu.

On je u nastavku uspeo da asistira Aleksandru Mitroviću, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji i pogodak je otišao u nepovrat.

„Ja sam mislio da nije ofsajd, ali moram da pogledam video“, kaže Tadić, pa se prebacio na probleme druge vrste koje naš tim ima.

„Olako smo primili dva pogotka, videli smo da onaj desni krilni bek trči u prostor, dali su nam neke naivne golove i morali smo da ih mi postignemo. Nadam se da će u utorak biti drugačije, treba da budemo kao ‘ubice’ kad se nađemo pred golom, da bude iz tri, četiri šanse, bar jedan ili dva gola“, konstatovao je.

Ta efikasnost u napadu mora da bude veća kada je već odbrana pokazala koliko ume da bude bušna.

„Ništa, vrlo je jasno, mora da se pobedi. Tako da je možda i bolje kad moramo da pobeđujemo jer nismo najbolji kad kalkulišemo. Tako je bilo kad smo igrali i sa Portugalom. Možda da nam je trebao iks, možda ne bi bilo to što je bilo. Tako je i sada. Nema kalkulacija, moraju da se dobiju dve utakmice i to je to“, jasan je kapiten Srbije.

„Mora bolje i protiv Crne Gore i Bugarske, da se prođe dalje i preuzme odgovornost. Moramo dalje jednostavno“, zaključio je Tadić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar