Foto: EPA-EFE/Henning Bagger

Fudbaleri Ajaksa savladali su u gostima Midtjiland (2:1), u okviru 3. kola gurpne faze Lige šampiona, a susret u Danskoj obeležio je srpski reprezentativac i kapiten "kopljanika" Dušan Tadić.

Priče da je sjajni ofanzivac zaražen koronavirusom predstavljale su nesvakidašnju uvertiru u susret danskog i holandskog šampiona, a Tadić je na dezinformacije odgovorio na najbolji mogući način – asistencijom i golom.

PROČITAJTE JOŠ

Već u prvom minutu desetka Ajaksa spojila je sa golom Entonija i tako idealno otvorila susret. Nesebična lopta za golobradog Brazilca predstavljala je samo uvertiru u ono što sledi – majstoriju srpskog veziste 12 minuta kasnije.

Nesmotrena reakcija golmana Andersena i indiretk na ivici peterca doneli su priliku „kopljanicima“ da udvostruče vođstvo, a odgovornost je preuzeo upravo Tadić koji je posle kombinacije sa Promesom pronašao rupu na putu do mreže koju je branilo svih 11 igrača domačina.

Udarac neverovatnog Srbina nije u stanju da odbrani ni 11 „golmana“, a pogodak Drejera samo je ublažio poraz Midtijilnda koji posle tri kola ima isto toliko poraza.

Sa druge strane, Ajaks ima po jednu pobedu, remi i poraz.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar