Foto: Nenad Mihajlovic/Starsportphoto

Trener Napretka Milan Đuričić rekao je da se njegovi fudbaleri neće predati protiv Partizana, ali da ne želi da "izgore" kako bi ostali fokusirani na borbu za opstanak.

„Partizan je izazov i ne treba igrači da se motivišu za tu utakmicu. Pokušao sam da spustim loptu na racionalan način. Šest ekipa ispada, posle imamo tri utakmice protiv ekipa koje su naši direktni konkurenti u borbi za opstanak i naglasak je na tim utakmicama. Naravno da se nećemo predati. Pokušaćemo sve, ali nećemo dozvoliti da nam ekipa izgori, pa da posle poklonimo bodove Javoru“, rekao je Đuričić u najavi utakmice.

Napredak i Partizan igraće u subotu od 18 časova u Beogradu utakmicu 20. kola Super lige.

Šansu protiv Partizana dobiće šesnaestogodišnji Luka Laban, koji je prekomandovan iz kadetskog tima.

„Volim da dam šansu mladom i talentovanom igraču. Ima još da radi, ali zašto mu ne dati šansu ako ima kvalitet?. Ne krijemo ništa, time treba da se ponosimo. Biće još dece“, istakao je Đuričić.

Dodao je da je logično da se klub oslanja na svoj omladinski pogon, ali je prioritet rezultat.

PROČITAJTE JOŠ

„Nama je u ovom momentu prioritet rezultat. Doveli smo tri igrača koji mogu da konkurišu za tim, to su Bojan Čečarić, Igor Zonjić i Marko Tomić, a ostali treba da se nametnu, da pokažu da li jesu ili nisu“, rekao je Đuričić.

On je naveo je bio veliki problem to što su pripreme za nastavak sezone trajale manje od mesec dana.

„Radilo se dobro, kvalitetno, i pristup je bio izuzetno dobar. Ništa ne zameram“, rekao je trener Napretka.

Klub iz Kruševca je tokom priprema igrao četiri utakmice, u kojima je tri izgubio sa 1:0, dok je jedna završena bez golova.

Đuričić je naveo da ga ne brine to što njegov tim nije dao gol na pripremnim utakmicama i da ga raduje veliki broj stvorenih šansi.

„Mogu da budem zadovoljan prirpemama. Efikanost… Da su se sami skupljali neko bi slučajno dao gol. Tako se potrefilo, nismo dali, ali iskreno me to ne brine“, kazao je Đuričić.

Napredak posle 19 utakmica ima 18 bodova i na 15. je mestu na tabeli Superlige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar